Dabar populiaru

Vegetariškas - visi receptai

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“ 4 asm.

Ruošiant klasikinį „Piemenėlių pyragą“ naudojamas tirštas, prieskoniais ir daržovėmis pagardintas mėsos troškinys ir bulvių košė. Rodos, ne pats tinkamiausias derinys, jei norisi valgyti lengvą, nekaloringą maistą. Tačiau visada galima rasti alternatyvą, pavyzdžiui, vasarą kepti modifikuotą „Piemenėlių pyrago“ variantą. Išbandykite!

Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

FeedMySister.com: Nuostabus vegetariškas troškinys iš įvairių lęšių. Valgykite jį vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite, užbarstykite ir šviežių kapotų kalendrų.

Avinžirnių karis

Avinžirnių karis 4 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Būdami viena seniausių ankštinių kultūrų Žemėje, avinžirniai sudaro didžiąją dalį Artimųjų Rytų, Indijos maisto raciono. Tiesa, avinžirniai turi vieną minusą – juos reikia išties ilgai virti. Todėl pravartu juos užpilti šaltu vandeniu ir palikti pernakt išbrinkti. Tokius išbrinkusius avinžirnius aš paprastai užšaldau, kad visuomet po ranka jų turėčiau, ir ilgai neužtrukčiau gamindama mėgstamus maistingus patiekalus.

Užkandžių rinkinys „Picada“

Užkandžių rinkinys „Picada“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai užkandžių rinkinys iš įvairių sūrių, kumpių ir daržovių. Mūsų ruošiama „Picada“ ypatinga tuo, kad bus gaminama tik iš įvairių daržovių.

Jūros kopūstais įdaryti grybai

Jūros kopūstais įdaryti grybai 2 asm.

Pievagrybių galvutes valandą pamirkykite sūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite valandai į maisto džiovintuvą arba į nekaitrią orkaitę (apie 50 laipsnių). Morkas ir jūros kopūstus (atskirai) pamirkykite 15 minučių. Pasiruoškite įdarą: mirkytas...
Greitas raugintų kopūstų troškinys

Greitas raugintų kopūstų troškinys 2 asm.

Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus,...
Pikantiškos vynuogių salotos

Pikantiškos vynuogių salotos 3 asm.

Norite paįvairinti vaišių stalą? Pagaminkite gaivių ir maistingų vynuogių ir sūrio salotų.

Žalios salotos su kuskusu

Žalios salotos su kuskusu 7 asm.

Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Iš karto išjunkite ugnį, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir palikite pastovėti 10–12 min., kol kuskuso kruopos bus paruoštos....
Varškės apkepas su moliūgais

Varškės apkepas su moliūgais 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 22 cm skersmens kepimo indą. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį,...
Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais

Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol...
Morkų paštetas

Morkų paštetas 3 asm.

Pasūdytame vandenyje išvirtas morkas, svogūną ir saliero šaknį nukoškite, sutrinkite ir atvėsinkite. Įmuškite kiaušinių, įpilkite vandenyje išmaišyto krakmolo ir išplakite elektriniu plakikliu. Masę pagardinkite pipirais, supilkite į kepimo formą,...
„Palak Paneer“ troškinys

„Palak Paneer“ troškinys 3 asm.

Lordas pasidalijo savo mamos receptu „Palak Paneer“.

Cukinijų „gratin“

Cukinijų „gratin“ 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sviestu ar aliejumi ištepkite apvalų 27 cm skersmens kepimo indą. Cukinijas nuplaukite ir nuskuskite. Išimkite sėklas ir sutarkuokite. Svogūną sukapokite nedideliais gabalėliais. Špinatų lapelius...
Lauže kepti įdaryti pomidorai

Lauže kepti įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorų vidų išskobkite. Mocarelos sūrį supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Į tą patį dubenį berkite susmulkintus bazilikus, trintas česnakų skilteles, jei mėgstate sūriau, įberkite pagal skonį druskos, supilkite aliejų. Sūrio masę...
„Panzannela“ salotos su paprika

„Panzannela“ salotos su paprika 4 asm.

Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki...
Brusketa su pomidorais ir bazilikais

Brusketa su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

Supjaustykite čiabatos duonelę 2 cm storio riekelėmis. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis. Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įtrinkite jas česnakų skiltelėmis....
Salotos „Primulė“

Salotos „Primulė“ 2 asm.

1. Ryžius išvirkite, pridėkite konservuotų kukurūzų, smulkinto agurko ir saldžiosios paprikos. Pasūdykite pagardinkite pipirais, sumaišykite su majonezu. 2. Ant lėkštės iš salotų suformuokite kauburėlį, šonus apdėkite sausainiais. Viršų papuoškite...
Bulvių šašlykai

Bulvių šašlykai 4 asm.

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.   2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Diž...
Pyragas su porais ir pievagrybiais

Pyragas su porais ir pievagrybiais 8 asm.

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dė...
Gaivios pavasarinės salotos

Gaivios pavasarinės salotos 2 asm.

1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite. 2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais. 3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką