Dabar populiaru

Vegetariškas - visi receptai 3 puslapis

„Palak Paneer“ troškinys

„Palak Paneer“ troškinys 3 asm.

Lordas pasidalijo savo mamos receptu „Palak Paneer“.

Cukinijų „gratin“

Cukinijų „gratin“ 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sviestu ar aliejumi ištepkite apvalų 27 cm skersmens kepimo indą. Cukinijas nuplaukite ir nuskuskite. Išimkite sėklas ir sutarkuokite. Svogūną sukapokite nedideliais gabalėliais. Špinatų lapelius...
Lauže kepti įdaryti pomidorai

Lauže kepti įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorų vidų išskobkite. Mocarelos sūrį supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Į tą patį dubenį berkite susmulkintus bazilikus, trintas česnakų skilteles, jei mėgstate sūriau, įberkite pagal skonį druskos, supilkite aliejų. Sūrio masę...
„Panzannela“ salotos su paprika

„Panzannela“ salotos su paprika 4 asm.

Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki...
Brusketa su pomidorais ir bazilikais

Brusketa su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

Supjaustykite čiabatos duonelę 2 cm storio riekelėmis. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis. Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įtrinkite jas česnakų skiltelėmis....
Salotos „Primulė“

Salotos „Primulė“ 2 asm.

1. Ryžius išvirkite, pridėkite konservuotų kukurūzų, smulkinto agurko ir saldžiosios paprikos. Pasūdykite pagardinkite pipirais, sumaišykite su majonezu. 2. Ant lėkštės iš salotų suformuokite kauburėlį, šonus apdėkite sausainiais. Viršų papuoškite...
Bulvių šašlykai

Bulvių šašlykai 4 asm.

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.   2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Diž...
Pyragas su porais ir pievagrybiais

Pyragas su porais ir pievagrybiais 8 asm.

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dė...
Gaivios pavasarinės salotos

Gaivios pavasarinės salotos 2 asm.

1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite. 2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais. 3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite...
Kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Kokorai su troškintais raugintais kopūstais 4 asm.

Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu). Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Trinta burokų sriuba su imbieru

Trinta burokų sriuba su imbieru 2 asm.

1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min. 2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus! Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Avinžirnių ir sezamo pastos paštetas – „Hummus“

Avinžirnių ir sezamo pastos paštetas – „Hummus“ 8 asm.

Humusas - populiarus Vidurio Azijos patiekalas iš virtų avinžirnių (nuto, vok. kichererbsen, angl. chickpeas, taip pat žinomi kaip Bengal gram, garbanzos ir kt.), sumaltų į paštetą ir pagardintu citrinos sultimis, Tahini (sezamo sėklų pasta)...
Daržovių sultinys

Daržovių sultinys 3 asm.

1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių. 2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar...
Sūrio pyragėliai

Sūrio pyragėliai 4 asm.

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais.  2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos. 3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20...
Paprikos su daržovėmis

Paprikos su daržovėmis 2 asm.

1. Morką sutarkuokite. Baklažaną, svogūnus, paprikos griežinėlį bei česnakus susmulkinkite ir viską pakepkite ant aliejaus apie 5 minutes, kol suminkštės. 2. Papriką perpjaukite pusiau ir dar pusiau, įdarykite daržovėmis ir kepkite orkaitėje apie...
Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais

Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Džiovintus pomidorus, avokadą ir sūrį supjaustykite gabalėliais. 2. Gražgarstes nuplaukite ir, jei didelės, šiek tiek suplėšykite. 3. Visus produktus dėkite į lėkštę, apibarstykite saulėgrąžomis bei migdolų drožlėmis ir apšlakstykite alyvuogių...
Baklažanų košė

Baklažanų košė 2 asm.

1. Baklažanų odelę subadykite, kad būtų pro kur išeiti garams ir kepamos daržovės nesusproginėtų, sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite, kol suminkštės. 2. Iškepusias daržoves ataušinkite, nulupkite, pasū...
Vegetariškas čili troškinys

Vegetariškas čili troškinys 2 asm.

1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels. 2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik...
Kreminė sriuba

Kreminė sriuba 5 asm.

1. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Porus labai gerai nuplaukite, perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. 3. Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. 4. Sultinį supilkite į didelį puodą, ten pat...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką