Dabar populiaru

Velykinis - visi receptai 2 puslapis

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba 8 asm.

Išsikepkite Velykų bobą pagal Ewos Wołkanowskos-Kołodziej receptą. Šiuo metu Varšuvoje gyvenanti vilnietė yra išleidusi bendrą savo ir šviesios atminties mamos Genowefos Wołkanowskos kūrinį – istorijų ir receptų knygą „Wilno. Rodzinna historia smaków“ (liet. „Vilnius. Šeimos skonių istorija“).

Velykų bandelės su kryžiumi

Velykų bandelės su kryžiumi 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Prieskoniais, džiovintomis spanguolėmis arba razinomis bei apelsinų cukatais pagardintos bandelės tokios minkštos ir gardžios, kad, vieną paragavus, sunku sustoti smaližiavus… Sakoma, kad šias bandeles puošti kryžiumi sugalvojo graikai, o anglų šeimininkės vieną bandelę pakabindavo palubėje virtuvėje, kad ši visus metus saugotų namus nuo gaisrų. Skaniausios bandelės dar šiltos, tik ką iškeptos, su minkštu sviestu ir mėgstama namine uogiene. Norėdami atšviežinti bandeles rytojaus dieną, įdėkite trumpam į įkaitintą orkaitę.

Purios mielinės pynutės

Purios mielinės pynutės 4 asm.

Šios mielinės pynutės ne tik puikiai atrodo, bet ir yra purios, nesausos, o visa paslaptis ta, kad į jų tešlą dedama varškės, kuri ir paverčia auksiškai paskrudusias pynutes tokiomis skaniomis.

Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
Velykų boba

Velykų boba 4 asm.

Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų.  Pašildykite pieną. 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite. Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kambario temperatūros...
Graikiški Velykų sausainiai („Koulourakia“)

Graikiški Velykų sausainiai („Koulourakia“) 6 asm.

„Koulourakia“ – tai tradiciniai graikiški sausainiai, dažniausiai kepami Velykoms. Tešlos pagrindą sudaro sviestas, viršus aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas sezamo sėklomis. Sausainiai yra formuojami rankomis, susukant pynes ar žiedus. Tešla minkštesnė nei kitų sviestinių sausainių, o prieš formuojant nereikia palaikyti šaltai, tad užima mažiau laiko. 
Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai

Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai 5 asm.

1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greič...
Velykinis zuikis

Velykinis zuikis 5 asm.

1. Į dubenį sudėkite maltą vištieną, pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, supjaustytą svogūną ir išmaišykite. 2. Likusias daržoves įmeskite į karštą vandenį, apvirkite ir supjaustykite mažais gabalėliais....
Velykinis „paršiukas“

Velykinis „paršiukas“ 5 asm.

1. Bulvės nuskuskite, išvirkite ir sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle. 2. Faršą, pagardintą prieskoniais, pakepinkite. Skardą išklokite folija, įkrėskite pusę kiekio bulvių košės, ant jos sudėkite visą faršą ir galiausiai sukrėskite likusią...
Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į š...
Margučiai iš želė

Margučiai iš želė 3 asm.

1. Ištirpinkite pakelį aviečių skonio želė ir supilkite į formeles ar kiaušinių lukštų puseles. 2. Į kiekvieną įdėkite po mandarino skiltelę ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Vėliau išimkite ir sulipdykite sustingusias puseles. Taip padaromi štai...
„Marmuriniai“ keksiukai

„Marmuriniai“ keksiukai 5 asm.

1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais. 2. Du šaukštus cukraus sumaišykite su kakava. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps, supilkite kefyrą, aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltų mišinį ir išplakite...
Keksiukai su juoduoju šokoladu

Keksiukai su juoduoju šokoladu 6 asm.

1. Išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėkite miltus ir išplakite dar kartą. 2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir įmaišykite į kiaušinių masę. 3. Tešlą supilkite į formeles (į kiekvieną po 2/3 tešlos, nes pakils) ir kepkite...
Želė kiaušiniai

Želė kiaušiniai 3 asm.

1. Įstatykite kiaušinius į dėklą (prieš tai užlipinkite vieną skylutę), pilkite paruoštą želę (želė turi būti paruošta į pusę kiekio vandens, kiek nurodyta ant pakelio, dar galima pridėti ir tirpintos želatinos), įberkite braškių gabaliukų ir dė...
Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai

Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai 5 asm.

1. Kiaušinius išlukštenkite, karštu peiliu nupjaukite viršūnes (jei viduje žaisliukas, teks pjauti daugiau). 2. Kremui tepamąjį sūrį sumaišykite su vaniliniu ir milteliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų,...
Velykiniai kiaušiniai-keksiukai

Velykiniai kiaušiniai-keksiukai 3 asm.

Papildomai reikės: • 14–16 vnt. kiaušinių lukštų (paruoškite juos taip: pradurkite skylę viename kiaušinio gale, pašalinkite kiaušinio turinį, praplaukite karštu vandeniu ir pamerkite į stiprų druskos tirpalą maždaug 1 val.), • keksiukų kepimo...
Velykinis keksas

Velykinis keksas 8 asm.

1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje. 2. Apelsiną nulupkite ir išspauskite sultis. 3. Į likusius miltus suberkite druską, cukrų, į...
Kepenėlių tortas

Kepenėlių tortas 10 asm.

1. Kepenėles sumalkite, įberkite manų kruopų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir keptuvėje kepkite tokio dydžio blynus, kokio norite torto (kuo plonesnius kepsite, tuo daugiau bus sluoksnių). 2. Iškepusi blynus, pasigaminkite įdarą:...
Mišrainė „Putpelių lizdelis“

Mišrainė „Putpelių lizdelis“ 6 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite vištienos filė, atvėsinkite ir supjaustykite ją šiaudeliais. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite jį. Iškepkite gruzdintas bulvytes (naudojau šaldytas). Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Išvirtus kiauš...
Švelnūs citrininiai velykiniai keksiukai

Švelnūs citrininiai velykiniai keksiukai 8 asm.

1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite. 2. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į sviesto masę ir išsukite, kol cukrus bus ištirpęs. 3. Į...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką