Dabar populiaru

Vyšnios - visi receptai

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais 8 asm.

Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.

Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis

Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis 2 asm.

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.
Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže 4 asm.

Antienos patiekalai ant lietuvių stalo patiekiami vis dažniau, tačiau dažnai susiduriama su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani?

„Rote Grutze“  vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais

„Rote Grutze“ vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais 6 asm.

Rasa Martens: „Tai lengvai gaminamas tačiau be galo gardus desertas! Mano pats mėgstamiausias  tradicinis vokiškas desertas. Su vyru Johannu kartais serviruojame jį šiltą. Man jis primena lietuvišką tirštą  kisielių, tik pagardintą šaltais ledais. Kuo daugiau uogų, tuo desertas skanesnis!“

„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis

„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis 6 asm.

Per sietelį išspauskite kiek įmanoma daugiau vandens iš varškės, įdėkite į marlę ir, pakabinę virš indo, palikite per naktį. Vyšnių brendį (likerį) sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite, tada dėkite vyšnias, dar šiek tiek palaikykite ir nuimkite nuo...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Juodųjų lęšių salotos su vištiena

Juodųjų lęšių salotos su vištiena 2 asm.

Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir...
Vyšnių klafutis

Vyšnių klafutis 4 asm.

Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Už...
Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu 6 asm.

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros)....
„Juodojo miško“ keksiukai

„Juodojo miško“ keksiukai 12 asm.

Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę,...
Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis

Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis 1 asm.

Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu 8 asm.

Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada...
Varškėtis su vyšniomis

Varškėtis su vyšniomis 8 asm.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plė...
Pyragas su vyšniomis

Pyragas su vyšniomis 4 asm.

Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite. Vyšnias...
Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis

Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis 4 asm.

Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Vyšnių ledai

Vyšnių ledai 6 asm.

Cukrų suberkite į puodelį su apelsinų sultimis ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite, įmaišykite žaliosios citrinos sultis. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užpilkite migdolų likeriu ir...
Vyšnių pagardas prie mėsos

Vyšnių pagardas prie mėsos 4 asm.

Vyšnias sudėkiite į puodą ir suberkite cukrų, po žiupsnelį druskos ir rozmarinų, supilkite vandenį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio nugaruos ir sutirštės, tada supilkite brendį ir kaitinkite dar apie 5 min.
Vyšnių „cobbler“

Vyšnių „cobbler“ 5 asm.

Iš pradžių pasiruoškite vyšnių sluoksnį. Dubenyje sumaišykite vyšnias be kauliukų, rudąjį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą. Paruoštą masę perdėkite į 16 cm skersmens kepimo indą. Ant viršaus išdėliokite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką