Dabar populiaru

žiediniai kopūstai - visi receptai

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Užimtomis dienomis mane dažnai gelbsti gratinai – Prancūzijos virtuvėje populiarios daržovių užkepėlės, kurios tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas. Bene populiariausias gratinas ruošiamas iš plonytėmis juostelėmis supjaustytų bulvių, kepamų pieno ir grietinėlės plaikinyje ir pagardinamas tarkuotu sūriu.

 

Kreminė bulvių ir kalafiorų sriuba su ožkų pieno sūriu

Kreminė bulvių ir kalafiorų sriuba su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Šioje sriuboje draugiją bulvėms palaiko (taigi, ir sriubą lengvesne paverčia) kalafiorai, o derinį vainikuoja sūris.

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Svieste keptas žiedinis kopūstas

Svieste keptas žiedinis kopūstas 4 asm.

Strelkabelka.ltKaramelizuota kalafioro apačia, beveik tirpstantis karamelizuotas česnakas, ir viskas užpilta sviestu, kuris dar nuo kepimo yra įgavęs ir malonų riešutų kvapą.

Šitaip paruoštas žiedinis kopūstas itin gerai dera prie keptos vištos ar prie vištos sparnelių. Dera ir su kepta lašiša, su humusu irgi gerai. Žodžiu, galit prie daug ko bandyti.

Jaukūs naminiai kalafiorų kotletai

Jaukūs naminiai kalafiorų kotletai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie kotletai skirti bemėsėms dienoms, kai norisi pailsėti po sunkesnio savaitgalio, o gal atvirkščiai – būtent tam sunkesniam ir pasiruošti, kad galima būtų su malonumu atlaikyti gurmanišką fiestą!

 

Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba

Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią sriubą sumaniau eksperimentuodama su savo fotoaparatu – man reikėjo patiekalo, kuris būtų neutralių spalvų, su vos keliais ryškiais ingredientais. Labai paprasta salierų-žiedinių kopūstų sriubą pavyko puikiai, o ją dar pagardina minkštai virti putpelių kiaušiniai. Vos 30 minučių ir galėsite ja gardžiuotis!

Skrudintas kalafioras su piquillo padažu

Skrudintas kalafioras su piquillo padažu 4 asm.

Netikėtas, tačiau labai gardus užkandis, nustebinsiantis net išrankius gurmanus. 

Žiedinių kopūstų karis

Žiedinių kopūstų karis 4 asm.

Miško žvėrys: Rrudenį į virtuvę grįžta šiek tiek aštrumo, šiek tiek šiltesnių kraštų pažadų. Šį vegetarišką karį įkvėpė Meera Sodha knyga „Made in India“.

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši trinta kalafiorų ir morkų sriuba – mažumėlę egzotiška. Mat, be marokietiškai virtuvei būdingų prieskonių, gardinsite ją lietuviškais obuoliais. Obuoliai sriubai suteiks malonios rūgštelės, tačiau labai svarbu obuolių nepadauginti, antraip jie pernelyg dominuos ir nustelbs kitus ingredientus.

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos tikriems kalafiorų mylėtojams. Jų pagrindą sudaro niekaip termiškai neapdorotas kalafioras su citrina, šviežiomis mėtomis, traškiomis granato sėklomis ir pistacijų riešutais, kurį valgome su karštu kalafioru ir trešnėmis. Puiki vakarienė be mėsos!

Žiedinių kopūstų pyragas

Žiedinių kopūstų pyragas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šis žiedinių kopūstų pyragas, kuris yra iš serijos „kaip panaudoti žiedinį kopūstą ne sriuboj“, yra tiesiog... gardus. Puikus ir šiltas, puikus ir šaltas, dar puikesnis kitą dieną – pusryčiams ar pietums. Taip pat tinka ir iškylai – lengvai pjaustomas ir transportuojamas.

Indiška žiedinių kopūstų sriuba

Indiška žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Geltonos spalvos sriuba nebūtinai yra su kariu – kaip ir ši sriuba, kurioje yra ciberžolės.

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola 4 asm.

Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio. Jos recepto autorius – šefas Šarūnas Marčiulaitis iš restorano „The Town“ sostinėje. 

 

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Kviečių grūdų salotos

Kviečių grūdų salotos 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C. Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus....
Žaliavalgiška „silkė“ pataluose

Žaliavalgiška „silkė“ pataluose 2 asm.

Burokėlį sutarkuokite smulkiais šiaudeliais ir dėkite į indą – tai bus pirmasis sluoksnis. Užtepkite anakardžių majonezo. Jo receptas ČIA. Kubeliais smulkintas džiovintas morkas pamirkykite 12 valandų vandenyje. Krėskite morkas ant burokėlių...
Jūros kopūstais įdaryti grybai

Jūros kopūstais įdaryti grybai 2 asm.

Pievagrybių galvutes valandą pamirkykite sūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite valandai į maisto džiovintuvą arba į nekaitrią orkaitę (apie 50 laipsnių). Morkas ir jūros kopūstus (atskirai) pamirkykite 15 minučių. Pasiruoškite įdarą: mirkytas...
Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“

Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“ 4 asm.

Šis pyragas paprastas, sotus, šiltas ir aromatingas ir dar nebrangus. Nuostabus dar tuo, kad keisdami daržoves, jų proporcijas, gausite vis kitą patiekalą. Nereikia lakstyti po parduotuves ieškant produktų, kiekvienose namuose rasite visko, ko reikia šiam pyragui, lengvai pakeisite tais produktais, kuriuos turite. Recepto autorė pyragą kepa torto formoje, kad galėtų išimti iš formos visą ir gražiai supjaustyti. Įdaro turėtų gautis pilna vidutinio dydžio keptuvė. 
Vištiena su rozmarinu

Vištiena su rozmarinu 2 asm.

Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms....
Rytietiškas šašlykas

Rytietiškas šašlykas 4 asm.

Krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite marinate (česnakas, imbieras, kmynai, gelsvės, karis, citrinos sultys ir jogurtas) 2–3 val. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip krūtinėlę ir sumaišykite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką