-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žuvis - visi receptai 11 puslapis

Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis

Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis 6 asm.

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje. 2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite. 3. Į kepimo skardą sudė...
Žalia žuvies mišrainė

Žalia žuvies mišrainė 2 asm.

Ryžius išvirkite, atvėsinkite, supilkite žirnelius, sudėkite smulkintą agurką bei žuvį, riešutus ir sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė  
„Žuveliokų“ margutis su daržovėmis

„Žuveliokų“ margutis su daržovėmis 6 asm.

1. Žuvis išdarinėkite, šiek tiek apvirkite ir mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų. 2. Žuvų mėsą kartu su batonu kelis kartus kruopščiai sumalkite. 3. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką ir salierą. Sukrėskite į žuvų masę. 4....
Žymės: užkandis, Žuvis
Žuvies ir daržovių apkepas

Žuvies ir daržovių apkepas 6 asm.

1. Žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumaišykite. Palikite 20 min., kad pasimarinuotų. 2. Išvirtas sūdytame vandenyje bulves sutrinkite,...
Pavasariu dvelkiančios keptos žuvytės

Pavasariu dvelkiančios keptos žuvytės 4 asm.

1. Žuvis išdorokite ir nuplaukite. 2. Išspauskite mažos citrinos sultis, jas sumaišykite su druska bei smulkintais krapais. Mišiniu ištrinkite žuvis ir palaikykite bent pusvalandį. 3. Pavoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje. Receptą atsiuntė...
Žymės: Žuvis, stintos
Žarijose kepti lynai

Žarijose kepti lynai 6 asm.

1. Sugaukite lynus. 2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite. 3. Išmirkykite. 4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių,...
Žymės: Žuvis, lynas
Moliūgo pataluose

Moliūgo pataluose 8 asm.

1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų. 2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode. 3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu

Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu 4 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą...
Įdaryta lydekaitė

Įdaryta lydekaitė 6 asm.

1. Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite su morka, saldžiąja paprika, svogūnu ir piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įpilkite...
Gustavo kepta žuvis su sviestu ir žalumynais

Gustavo kepta žuvis su sviestu ir žalumynais 4 asm.

1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus. 2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir...
Upėtakis su citrinomis

Upėtakis su citrinomis 2 asm.

1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nuskuskite, vidų įtrinkite sviestu, išspaustais česnakais ir pagal skonį šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinė...
Lašiša su apelsinų padažu

Lašiša su apelsinų padažu 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje. 2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti. 3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
Pieniška žuvienė

Pieniška žuvienė 5 asm.

1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min. 2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba...
Menkė su daržovėmis

Menkė su daržovėmis 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį apibarstykite citrininių ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pastovėti. Sudėkite į kepimo maišelį ir apie 15 minučių kepkite 180°C karštumo...
Pangasijai su pomidorais

Pangasijai su pomidorais 4 asm.

1. Rankomis iš žuvies suformuokite apvalius kepsnelius. 2. Raudoną ir oranžinę paprikas išvalykite, susmulkinkite. Aitriąją papriką supjaustykite juostelėmis. 3. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Sojų padažą maišykite su cukrumi dubenėlyje tol,...
Žuvis su garstyčiomis

Žuvis su garstyčiomis 3 asm.

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite č...
Žuvies kotletukai

Žuvies kotletukai 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite. 2. Svogūną, č...
Lašiša su padažu

Lašiša su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius