Dabar populiaru

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais 2 asm.

FeedMySister.comLengvas desertas arba alternatyva savaitgalio pusryčiams. Riešutų kremas, saldi kriaušė ir gervuogės, kurias galite keisti šilauogėmis, jei sunku rasti.

 

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.

Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį (jo kubelius ar miltelius), tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau.

Citrininis pyragas su itališku morengu

Citrininis pyragas su itališku morengu 8 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Citrininiai varškės blyneliai su troškintais obuoliais

Citrininiai varškės blyneliai su troškintais obuoliais 4 asm.

Varškės blyneliai – dažnų namų pusryčių, o gal ir vakarienės klasika. Jei varškę pertrinsite per sietelį (arba naudosite rikotą) bei pagardinsite citrina, patiekalą kilstelėsite į naują lygį. O jei prie tokių blynelių patieksite trumpai troškintų kvapnių obuolių, mėgausitės pasakišku skanėstu. 

Persimonų pyragas su speltų miltais

Persimonų pyragas su speltų miltais 6 asm.

Siūlome sodrų ir sveikesnį pyragą, mat maišant jam tešlą naudojami speltų miltai. Tiks ir prie kavos, ir saldesniems pusryčiams, jei tokių nebijote.

Veganiški saldūs morkų rutuliukai

Veganiški saldūs morkų rutuliukai 4 asm.

Išbandykite puikų veganišką skanėstą, jo receptu dalinasi maisto tinklaraštis Follow your spoon.

 

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įprasta obuolienes gardinti cinamonu. Tačiau siūlau pamėginti vieną kitą indelį pasigaminti obuolienės su vanile – tokiu įdaru paskaninti jūsų obuoliniai kepiniai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais 4 asm.

Siūlome išsivirti moliūgų džemo, kurį vėliau pasimė gaudami valgysite su blynais, skrebučiais ar kitais mėgstamais užkandžiais.

 

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra 4 asm.

Išbandykite nuostabaus itališko užkandžio receptą, kuriuo dalinasi iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.

 

Veganiški žemaičių blynai

Veganiški žemaičių blynai 5 asm.

Tradicinį mėsos įdarą veganiškame žemaičių blynų variante pakeičia įvairios daržovės. Verta išbandyti! Receptu dalinasi veganinei mitybai skirtas tinklaraštis Mi ir Do virtuvei

 

Minkšti ir purūs meduoliai

Minkšti ir purūs meduoliai 8 asm.

Meduoliai – būtina kalėdinio stalo ar net eglutės puošmena, jie gali būti ne tik trapūs ar kietoki, tačiau taip pat ir minkšti bei purūs. Išbandykite naują receptą!

 

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus. 

 

Tirštas ir kvapnus persimonų kokteilis

Tirštas ir kvapnus persimonų kokteilis 1 asm.

Šis kokteilis gali tapti ir pusryčių, ir vakarienės patiekalu, o taip pat skaniu užkadžiu.

 

Pikantiški persimonų keksiukai

Pikantiški persimonų keksiukai 6 asm.

Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.

 

Persimonų ir avokadų salotos

Persimonų ir avokadų salotos 1 asm.

Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.

 

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais 8 asm.

Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu. „Tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako mitybos specialistė.

 

Cukinijų ir varškės blynai

Cukinijų ir varškės blynai 4 asm.

Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką