1. Bulves nuskuskite ir išvirkite.
2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite.
3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais.
Receptą atsiuntė Regina Rač...
1. Išvirkite bulves sūdytame vandenyje ir dar šiltas sutrinkite.
2. Į bulvių masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite, kočiokite pailgomis juostelėmis, supjaustykite ir virkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 min.
Tiekite su...
1. Svogūnus, tarkuotas morkas ir moliūgą ištroškinkite aliejuje, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu bazilikų ir mairūnų. Masę sukrėskite į kepimo indą.
2. Faršą išmaišykite su maltos mėsos prieskoniais bei kiaušiniu ir taip pat sudėkite į kepimo...
Duoną užtepkite sviestu, uždėkite gabalėlį lašišos. Ant baziliko lapelio uždėkite vandenyje virtą kiaušinio trynį. (Norint jį išvirti, reikia kiaušinio trynį atsargiai atskirti nuo baltymo, įmesti į verdantį vandenį ir virti iki norimo kietumo.)...
Šakute sutrinkite visus nurodytus produktus, pagardinkite prieksoniais, įpilkite moiūgų aliejaus, gerai išmaišykite. Krapus galite keisti smulkintais česnakais. Tepkite ant duonos ir tiekite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Šviežius lašinius pirmiausia ištrinkite cukrumi, kad paraustų. Paskui įtrinkite druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu.
2. Įdėkite į didelį indą, pridenkite drobe ir laikykite vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeiskite...
1. Baravykus pamirkykite ir išvirkite pasūdytame ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje.
2. Aliejuje ištroškinkite smulkintą svogūną bei cukiniją.
3. Suberkite baravykus, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite. Jei reikia, dar...
1. Sutirštintą pieną sumaišykite su sezamų sėklomis ir gauta mase ištepkite vaflių lapus. Šiek tiek masės pasilikite. Bent valandai suteptus vaflius paslėkite.
2. Galiausiai viršų irgi ištepkite likusia sutirštinto pieno mase ir apibarstykite š...
1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite 2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute.
2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai.
3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, už...
1. Surauginkite naminį pieną – tai užtruks kelias dienas.
2. Išrūgusį pieną pašildykite ant krosnies, kartais pamaišydama - kad taptų šiltas, bet nekarštas – antraip bus per rūgštus sūris.
3. Suberkite į rūgpienį kmynus, išmaišykite, sukrėskite...
1. Pusriebę kiaulieną (neplautą) supjaustykite kaip šašlykams.
2. Pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais, apibarstykite susmulkintais česnakais. Gerai išmaišykite ir palikite parai vėsiai pastovėti.
3. Kitą dieną supilkite šaukštą spirito ir iš...
1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės.
2. Jogurtinėje grietinėje iš...
1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vis maišykite, kol masė taps puri.
3. Supilkite pieną, pamaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
4. Masę padalinkite pusiau. Į...