Dabar populiaru

259 puslapis

Virtinukai su bulvėmis

Virtinukai su bulvėmis 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti. 2. Bulves nulupkite, išvirkite pasū...
Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Pertrinta bulvių ir porų sriuba 4 asm.

1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną. 2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroš...
Bulvių ir cukinijų apkepas

Bulvių ir cukinijų apkepas 4 asm.

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle. 2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus...
Ryžių pudingas

Ryžių pudingas 4 asm.

1. Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas. 2. Į kitą puodelį supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą  ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės.  3....
Marinuoti baklažanai

Marinuoti baklažanai 3 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir sudėkite į karščiui atsparų kiaurasamtį. 2. Salierus nuplaukite, padalykite į kelias dalis, sudėkite į kiaurasamtį. 3. Kiaurasamtį su daržovėmis pakabinkite virš puodo su verdančiu...
Soti užkandėlė

Soti užkandėlė 2 asm.

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 3. Svogū...
Bulvių blyneliai

Bulvių blyneliai 4 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto ir atvėsinkite. 2. Bulves sutrinkite šakute ir sumaišykite su trupinta feta, plaktu kiaušiniu, miltais, įmaišykite kepintus svogūnus ir česnakus. 3. Masę pagal skonį pasū...
Egzotiškos salotos

Egzotiškos salotos 2 asm.

1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. 2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite...
Pangasijų krepšeliai su kalmarais

Pangasijų krepšeliai su kalmarais 2 asm.

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...
Makaronai su midijomis

Makaronai su midijomis 2 asm.

1. Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinsite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldusi – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu. 2. Į puodą su vynu sudė...
Paelija su jūros gėrybėmis

Paelija su jūros gėrybėmis 3 asm.

1. Jūrų gėrybes atšildykite ir apie 2 min. pavirkite vištienos sultinyje, tada sultinį perkoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje didelėje gilioje plokščiadugnėje...
Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis

Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis 2 asm.

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. 2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu...
Karališka jūrų gėrybių sriuba

Karališka jūrų gėrybių sriuba 3 asm.

1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite,  susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite,...
Egzotiški suktinukai

Egzotiški suktinukai 4 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, išskirstykite lapais ir, kol suminkštės, pakaitinkite virš garų. 2. Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. 3. Česnakus ir aitriąją papriką pakepinkite svieste, tada sudėkite...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 2 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite. 2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apš...
Rytietiška vištiena

Rytietiška vištiena 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, užberkite cukraus, užpilkite tamsiu sojų padažu ir apšlakstykite ryžių actu. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min. 2. Paruoškite...
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas 6 asm.

1. Šokoladą sulaužykite, sumeskite į puodelį su sviestu ir nuolat maišydama ištirpykite vonelėje virš garų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite miltelinį cukrų, vanilę, romą, įvarvinkite šlakelį citrinų sulčių, puodelį nukelkite nuo ugnies ir š...
Gaivios salotos

Gaivios salotos 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. 2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite...
Pikantiški krepšeliai

Pikantiški krepšeliai 6 asm.

Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į  šaldytuvą. Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydž...
Įvairių sūrių ir lašišų kremas

Įvairių sūrių ir lašišų kremas 5 asm.

1. Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite. 2. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišos masę. Sukrėskite varškę,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką