Dabar populiaru

261 puslapis

Bulvės su varškės sūriu

Bulvės su varškės sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais. 2. Aptepą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir...
Salotos su sūrio rutuliukais

Salotos su sūrio rutuliukais 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų. 3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse. 4. Paruoškite sūrio...
Žymės: salotos, sūris
Makaronų salotos

Makaronų salotos 3 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, storus kotelius nupjaukite, lapus stambiai suplėšykite. 3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Saulėje džiovintus pomidorus gerai...
Pyragas su trešnėmis

Pyragas su trešnėmis 6 asm.

1. Trešnes nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užberkite 3 šaukštus cukraus ir palikite pastovėti. 2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos purios masės, tada vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite...
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 10 asm.

Sumaišykite 3 šaukštus citrinų sulčių ir 100 ml aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir peletrūnų, 2 šaukštus kapotų petražolių. Šiuo marinatu užpilkite 250 g nedidelių pievagrybių ir laikykite šaldytuve. Marinuotais pievagrybiais puoškite...
Klasikinis biskvitas

Klasikinis biskvitas 6 asm.

1. Pirmiausia iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. 2. Kiaušinius labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių. 3. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite, po truputį...
Kiaulpienės su džiovintais pomidorais

Kiaulpienės su džiovintais pomidorais 3 asm.

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, išimkite ir išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais arba skritulėliais ir išdėliokite ant...
Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais

Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais 4 asm.

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, uždarykite į sandarų indaą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą. 3....
Sriuba su dilgėlėmis

Sriuba su dilgėlėmis 4 asm.

1. Perlines kruopas užmerkite ir palaikykite per naktį. Tada, iki suminkštės, pavirkite daržovių sultinyje. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. 3. Sudėkite nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius ir...
Žuvis su rudaisiais ryžiais

Žuvis su rudaisiais ryžiais 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite š...
Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Kukurūzus gerai nuvarvinkite. 3. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite Viduržemio...
Desertinės salotos

Desertinės salotos 2 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...
Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis

Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų. 2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus...
Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais

Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais 3 asm.

1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes. 2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių. 3. Pomidorus nuplaukite,...
Varškės pica

Varškės pica 4 asm.

1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės. 2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio...
Obuolių pyragas su baltymais

Obuolių pyragas su baltymais 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį. 2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja iš...
Trupiniuotis su mėlynėmis

Trupiniuotis su mėlynėmis 5 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius. 2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudė...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 6 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę. 3. Kiaušinius apie 8 min. plakite...
Obuolių ir riešutų gardėsis dubenėliuose

Obuolių ir riešutų gardėsis dubenėliuose 4 asm.

1. Pistacijas ir migdolus sugrūskite arba rupiai sumalkite ir sumaišykite su medumi. 2. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Dubenyje sumaišykite nuplautas ir nusausintas spanguoles, obuolių gabalėlius, cukrų, smulkintus...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką