Dabar populiaru

266 puslapis

Cukinijų omletas

Cukinijų omletas 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis. 3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste. 4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite,...
Keptos cukinijos

Keptos cukinijos 6 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir išdėliokite giliame plokščiame inde. 2. Česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su žolelėmis, pestu, džiovintais prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis....
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 4 asm.

1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite. 2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai iš...
Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais

Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais 4 asm.

1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal...
Sojų varškės sūrio užkandėlė

Sojų varškės sūrio užkandėlė 2 asm.

1. Sojų varškės sūrį supjaustykite stambesniais kubeliais. 2. Paruoškite marinatą: supilkite citrinų sultis, sojų padažą, smulkiai tarkuotą imbierą, rudąjį cukrų, druską. Gerai išmaišykite. Į sandariai uždaromą indą suberkite sojų kubelius, kruopšč...
Rytietiški ritinėliai su žalumynais

Rytietiški ritinėliai su žalumynais 4 asm.

1. Prieskonines žoleles, salierų stiebus ir špinatus gerai susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite, papriką susmulkinkite mažais gabalėliais. Brandintą sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į indą ir gerai išmaišykite. 2. Lavašą per visą plotį...
Lęšių troškinys

Lęšių troškinys 4 asm.

1. Lęšius išvirkite arba ištroškinkite garuose. 2. Svogūną, baklažaną ir pievagrybius supjaustykite, nuskustas morkas sutarkuokite smulkiais šiaudeliais. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir pakaitinusi suberkite smulkintas morkas, pievagrybius...
Greipfrutų salotos

Greipfrutų salotos 2 asm.

1. Greipfrutą perpjaukite per pusę. Išskobkite minkštimą taip, kad žievė liktų nepažeista – į ją bus dedamos salotos. 2. Nuo greipfruto minkštimo nulupkite visas odeles, kad liktų tik minkštimas. Susmulkinkite gabalėliais. 3. Gerai prinokusius...
Daržovės ir vaisiai tešloje

Daržovės ir vaisiai tešloje 6 asm.

1. Kiaušinius gerai išplakite iki putų, berkite miltus, žiupsnelį druskos, pilkite mineralinio vandens, tik nepadauginkite – tešla turi būti grietinės tirštumo. 2. Pasirinktas daržoves bei vaisius supjaustykite nedideliais ir nestorais gabalėliais,...
Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai 6 asm.

1. Iš išvardytų produktų užmaišykite tešlą. Sudrėkinkite keksams skirtas formeles ir kiekvieną jų gražiai išklokite tešla. Suformuokite krepšelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. 2. Kol tešla keps, paruoškite įdarą: sutirštintą pieną...
Bulvių apkepas su vištiena

Bulvių apkepas su vištiena 4 asm.

1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais. 2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir...
Lietiniai su mėlynių uogiene

Lietiniai su mėlynių uogiene 10 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais. 2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir...
Blyneliai su įdaru

Blyneliai su įdaru 5 asm.

1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius. 2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite. 3. Špinatus nuplaukite,...
Lietiniai su maskarpone

Lietiniai su maskarpone 5 asm.

Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Tešlą iki vientisos masės išplakite...
Prancūziški lietiniai su apelsinais

Prancūziški lietiniai su apelsinais 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis. 2. Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis. 3. Į keptuvėje išlydytą...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką