Dabar populiaru

266 puslapis

Avižinių dribsnių keksiukai

Avižinių dribsnių keksiukai 4 asm.

1. Dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą išmaišykite (masė turi būti panaši į trupinius). 2. Sumaišykite su uogiene ir citrinų sultimis. Masę sudėkite į kekso indelius (galima dėti nedidelius kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos) ir...
Ryžių pudingas

Ryžių pudingas 2 asm.

1. Pieną užvirinkite, pagardinkite vanilės esencija, supilkite grietinėlę, suberkite ryžius, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 20 min. 2. Suberkite cukrų, cinamoną ir virkite dar 20 min. Į karštą pudingą suberkite citrinų žieveles ir rieš...
Paelija

Paelija 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite...
Sorų kruopų ir daržovių apkepas

Sorų kruopų ir daržovių apkepas 5 asm.

Kruopas labai kruopščiai nuplaukite. 500 ml sultinio užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Paskui išjunkite ugnį, bet dangčio neatidenkite – tegul kruopos brinksta toliau. Svogūnus smulkiai sukapokite, brokolius ir žiedinius kopūstus iš...
Perlinių kruopų sriuba

Perlinių kruopų sriuba 6 asm.

1. Pirmiausia užmerkite kruopas – išbrinkusios greičiau išvirs. 2. Kaulus sudėkite į skardą ir 30 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Ataušinkite, nupjaustykite suminkštėjusius mėsos gabaliukus. Apskrudusius kaulus sudėkite į didelį puodą ir į...
Mišrainė su perlinėmis kruopomis

Mišrainė su perlinėmis kruopomis 3 asm.

1. Morkas ir kaliaropes nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Jei naudojami šaldyti žirneliai, juos suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 7 min. Paskui nukoškite ir ataušinkite. Konservuotus tereikia nuvarvinti. 2. Salierų lapkoč...
Kuskuso salotos

Kuskuso salotos 3 asm.

Į šiltą virintą vandenį išspauskite citrinos sultis. Kruopas suberkite į dubenį, šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Kruopas užpilkite citrina parūgštintu vandeniu, dubenį uždenkite puodo dangčiu ir palikite brinkti. Paruoškite kitus...
Amerikietiškas sūrio pyragas

Amerikietiškas sūrio pyragas 8 asm.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais...
Keksiukai – užkandžiai

Keksiukai – užkandžiai 12 asm.

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus. 2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...
Ispaniški ryžiai su vištiena

Ispaniški ryžiai su vištiena 6 asm.

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno. 1. Didelėje, gilioje,...
Niujorko sūrio tortas

Niujorko sūrio tortas 12 asm.

Skonis: 10/10. Tikras, didelis ir ryškus dešimtukas. Švelnaus skonio, neriebus, tirpstantis burnoje. Na, vienas iš tokių, kuriuos jau po pirmojo gabalėlio imi vadinti tobulais. 1. Sausainius sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinukų ir sumaiš...
Karamelės suflė

Karamelės suflė 4 asm.

1. 250 g cukraus suberkite į sausą švarią keptuvę ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir įgaus aukso atspalvį (jokiu būdu nemaišykite, antraip karamelė sušoks į gumuliukus!). Paskui įpilkite 5 šaukštus vandens ir maišydama už...
Sūrio suflė

Sūrio suflė 4 asm.

1. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir...
Žymės: sūris, suflė, pienas
Morkų suflė

Morkų suflė 4 asm.

1. Morkas ir svogūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir pertrinkite per sietelį. 2. Paruoškite padažą: švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat...
Špinatų suflė

Špinatų suflė 3 asm.

1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti. 2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį...
Sausi pusryčiai

Sausi pusryčiai 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, kokoso drožles, moliūgų sėklas ir sezamų sėklas. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sukrėskite medų, suberkite cukrų, įmaišykite 2 šaukštus vandens, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukraus...
Apelsinų duona

Apelsinų duona 6 asm.

Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Apelsinus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Į nedidelį puodą suberkite ketvirtadalį stiklinės cukraus, sudėkite...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 4 asm.

1. Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepinkite, kol mė...
Vištienos suktinukai

Vištienos suktinukai 4 asm.

1. Plonai išmuškite vištieną, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite pasimarinuoti. 2. Špinatų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 3. Susmulkinkite pievagrybius. Svogūną...
Riešutų skanėstas

Riešutų skanėstas 4 asm.

1. Riešutus suberkite į popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite nusilupusias luobeles. Riešutai turi pagelsti ir šiek tiek apskrusti. 2. Nedideliame puode sumaišykite cukrų su vandeniu, kad cukraus kristalai sudrė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką