Dabar populiaru

280 puslapis

Lazanija su varške

Lazanija su varške 5 asm.

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste. 3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite),...
Mielinės tešlos bandelės

Mielinės tešlos bandelės 5 asm.

1. Tešlą atšildykite, iš jos išspauskite norimo dydžio skritulėlius ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje. 2. Skritulėlių viduryje pirštu įspauskite nemažą duobutę obuolio griežinėliui įdėti, pagal skonį berkite cinamono. 3. Obuolius...
Avokadų valtelės

Avokadų valtelės 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį. 2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis. 4. Svogūnus, iki dailiai apkeps,...
Citrininis desertas

Citrininis desertas 8 asm.

1. Pirmiausia iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, apie 20 min. palaikykite šaldytuve, tada klokite į apvalią kepimo formą, dailiai užlankstykite kraštus, pagrindą subadykite šakute, kad neišsipūstų, užberkite saujelę žirnių, formą uždenkite...
Ledai su apelsinais

Ledai su apelsinais 4 asm.

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją odelę ir išskirstykite skiltelėmis. 2. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, užkaitinkite, suberkite cukrų ir...
Ledai su riešutais

Ledai su riešutais 5 asm.

1. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavos miltelius, kol susidarys puri ir beveik balta masė. 2. Kitame puodelyje iki standžios masės išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. 3. Rieš...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite. 2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite. 3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. 4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 6 asm.

1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą. 2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį. 3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus...
Ledai su maskarpone ir uogomis

Ledai su maskarpone ir uogomis 5 asm.

1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės. 2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite...
Ledai su mėtomis

Ledai su mėtomis 5 asm.

1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite, kelis gražius palikite papuošti, kitus susmulkinkite. 2. Pieną ir neriebią grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, ten sumeskite pusę mėtų, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Tada puodelį...
Pica su mocarela ir paprikomis

Pica su mocarela ir paprikomis 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. 3. Pomidorus nuplaukite, galus į...
Suktinukai su šonine

Suktinukai su šonine 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais ir sudėkite į gilesnį dubenį. 2. Česnakus sutraiškykite, sumaišykite su austrių, sojų padažais, citrinų sultimis ir garstyčiomis. 3. Žuvies gabalėlius aptepkite paruoštu padažu ir bent...
Sūrio ir riešutų maltinukai

Sūrio ir riešutų maltinukai 7 asm.

1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę...
Maltinukai su daržovėmis ir varške

Maltinukai su daržovėmis ir varške 4 asm.

1. Cukiniją ir bulves nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pasūdykite, palikite pusvalandžiui pastovėti. Tada nupilkite išsiskyrusias sultis, įmaišykite smulkintą porą. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, aitriąją papriką išvalykite, irgi...
Kopūstų maltinukai

Kopūstų maltinukai 4 asm.

1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, su kubeliu...
Karštas sumuštinis su kumpiu

Karštas sumuštinis su kumpiu 4 asm.

1. Vidines duonos riekelių puseles paskrudinkite sausoje keptuvėje ir gerai atvėsinkite. 2. Sūrius sutarkuokite stambia trintuve. 3. Kumpį supjaustykite griežinėliais. 4. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 5. Ant atvėsintų duonos...
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai

Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai 5 asm.

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite. 2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. 3....
Grikių ir grybų maltinukai

Grikių ir grybų maltinukai 6 asm.

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite. 2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą. 3....
Pikantiškas apkepas

Pikantiškas apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Ožkų pieno sūrį susmulkinkite, elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su grietine ir smulkintu česnaku. 3. Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką