-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

281 puslapis

Marinuoti grybai

Marinuoti grybai 10 asm.

1. Nuvalykite ir nuplaukite grybus, didesnius perpjaukite išilgai. 2. Puode užvirinkite 400 ml vandens, suberkite druską, įmaišykite actą, sumeskite grybus ir virkite 15–20 min. ant silpnos ugnies. Vis pamaišykite ir nugraibykite putas. Iki virimo...
Raugintos voveraitės

Raugintos voveraitės 10 asm.

1. Nuvalykite grybus, patrumpinkite kotelius, nuplaukite ir nuvarvinkite. Kelias minutes pavirkite voveraites šiek tiek pasūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite...
Varškės ir mėlynių pyragas

Varškės ir mėlynių pyragas 6 asm.

1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi...
Žuvų ir paprikų vėrinukai

Žuvų ir paprikų vėrinukai 2 asm.

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.  2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.  3. Žaliąsias citrinas kruopšč...
„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais

„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais 4 asm.

1. Į plakamus baltymus po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti actą ir galiausiai suberti krakmolą. 2. Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Viduryje padaryti gana gilią įdubą. 130ºC karštumo orkaitėje kepti 60–70 min....
Veršiena su sezamais

Veršiena su sezamais 3 asm.

1. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais. 2. Dubenyje sumaišykite slyvų džemą, sojų padažą bei sezamų aliejų. Pagal skonį įberkite maltų...
Argentinietiškos krevetės

Argentinietiškos krevetės 4 asm.

1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį. 2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite...
Kalakutienos maltiniai su razinomis

Kalakutienos maltiniai su razinomis 3 asm.

1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų. 2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. 3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir...
Vištų šlaunelės su pankoliais

Vištų šlaunelės su pankoliais 3 asm.

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.   2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius...
Džiovintų vaisių padažas

Džiovintų vaisių padažas 6 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas

Avokadų, agurkų ir varškės pagardas 2 asm.

1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, sukapokite. 2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogū...
Bruknių ir kriaušių užpilas

Bruknių ir kriaušių užpilas 4 asm.

1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės. 2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų dž...
„Mangų salsa“

„Mangų salsa“ 4 asm.

1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais. 2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.  3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite,...
Kepti įdaryti obuoliai

Kepti įdaryti obuoliai 2 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį. 2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui. 3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus,...
Paukštienos maltiniai

Paukštienos maltiniai 3 asm.

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis. 2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą...
Varškės pica su kalakutiena

Varškės pica su kalakutiena 3 asm.

1. Papriką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, rikotą gerai išsukite su garstyčiomis.  3. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, į...
Tortilija su daigintais grūdais

Tortilija su daigintais grūdais 4 asm.

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai)...
Tunų ir cukinijų "tartaras"

Tunų ir cukinijų "tartaras" 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto). 1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų...
Cukinijų lazanija

Cukinijų lazanija 4 asm.

Parmoje ypač populiarus patiekalas iš cukinijų (itališkai vadinamas Parmigiana di zucchine). 1. Nuplautas cukinijas supjaustykite išilgai ir apvirkite garuose. 2. Supjaustykite griežinėliais mocarelą. 3. Pašlakstykite kepimo skardą alyvuogių...
Makaronai su feta ir mėtomis

Makaronai su feta ir mėtomis 4 asm.

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite. 2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį. 3. Sutrupinkite fetą ir...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius