Dabar populiaru

3 puslapis

Sausainiai su tarkuotais moliūgais

Sausainiai su tarkuotais moliūgais 6 asm.

Moliūgų sausainiai yra sveikesnė gardumynų alternatyva, todėl ją išbandyti tikrai verta.

 

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio glaistu

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio glaistu 8 asm.

Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

 

Šokoladainis su moliūgais

Šokoladainis su moliūgais 6 asm.

Itin greitai paruošiamas skanus kepinys, kurį prireikus nesunkiai iškepsite net darbo dienos vakarą. 

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Graikų virtuvėje baklažanas yra vienas pagrindinių ingredientų ir patiekalų su šia daržove yra tiek daug, kad išsirinkti skaniausią išties sudėtinga. Pakanka paminėti musaką ar trintų baklažanų padažą.

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis 6 asm.

Kartais prisiminti senuosius patiekalus visai smagu, vienas tokių – mieliniai pyragėliai su dešrelėmis. Tikrai patiks ir šiuolaikiniams vaikams, skirkite laiko, iškepkite ir pamatysite! O dešreles galite išsirinkti žymiai kokybiškesnes nei „anais laikais“.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais 4 asm.

Virtuvės šefė, „Rimi“ receptų autorė Honorata Lyndo pristato patiekalą su vištienos krūtinėle.

Trupininis slyvų ir varškės pyragas

Trupininis slyvų ir varškės pyragas 6 asm.

Feed My SisterŠis pyragas yra greitas ir pilnas skonio. 7 ingredientai – ir mažiau nei per valandą jau turite garuojantį desertą, kurį valgyti galima ir karštą su ledais ar jogurtu.

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Darganotos dienos vakarienei išsivirkite vegetariškos lęšių sriubos, pagardintos kokosų pienu.

 

Maži kibinai su vištiena

Maži kibinai su vištiena 5 asm.

Kibinai puikiai tinka kaip užkandis kone bet kokia proga, tą gerai patvirtina ir kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius, kibinukų su vištiena receptą įtraukęs į savo knygą „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis 4 asm.

Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!

Trinta moliūgų sriuba su riešutų sviestu

Trinta moliūgų sriuba su riešutų sviestu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši moliūgų sriuba – su vienu ne visai įprastu ingredientu: riešutų sviestu. Tačiau sriubai tikrai netiks riešutų sviestas su cukrumi, kurį paprastai dievina vaikai. Šiam patiekalui jums reikės natūralaus žemės riešutų sviesto be jokių priedų, be druskos ir be cukraus. Patariu tokio sviesto ieškoti sveiko maisto parduotuvėse.

Makaronų salotos su keptais pomidorais

Makaronų salotos su keptais pomidorais 4 asm.

Lengvas patiekalas, kurį siūlome pasiruošti, tiks ir savaitgalio vakarienei, ir įsidėti pietums būsimai darbo dienai.

Rauginti obuoliai

Rauginti obuoliai 6 asm.

Ieva Šidlaitė (knyga „Natūralus rauginimas“): Rauginti tinka kieti, sultingi, rūgštūs rudeniniai obuoliai, ypač antaniniai. Tokius obuolius senoliai raugdami kopūstus dėdavo į statinės dugną, o vėliau suvalgydavo. Turbūt obuoliai, dedami į kopūstus, paskatindavo rūgimą, nes juose daugiau cukraus nei kopūstuose. Galima užsiraugti ir vien obuolių – jie labai skanūs su paukštiena ar paštetu.

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Labiausiai man patinka jaukūs, paprastai ir lengvai pagaminami obuolių pyragai. O šis yra būtent toks! Jo receptą pernai rudenį parsivežiau iš kelionės po Toskaną. 

Karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas

Karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas 10 asm.

Miško žvėrys: Tai mano itin mėgstamas šokoladinis pyragas. Ir nors jis atrodo taip tarsi tiktų ir didėlesnei šventei, nustebsite – tokį sutepti galite bet kurį darbo dienos vakarą, mat neužtruksite nė valandos!

Moliūgų keksas su apelsinais

Moliūgų keksas su apelsinais 6 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninių skanumynų istorijos“): Kepiniai su moliūgais dažniausiai būna dviejų tipų: tie, į kuriuos moliūgas įtarkuojamas šviežias, ir tie, kuriems panaudojama iš anksto paruošta moliūgų tyrė. Šiam reikia būtent moliūgų tyrės.

 

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu 4 asm.

Siūlome pasinerti į variacijas ir išbandyti ryškiaspalvį, nuostabaus skonio burokėlių humusą, paskanintą kvapniais rozmarinais.

Rauginti kopūstų ketvirčiai su krienais ir ąžuolo šakelėmis

Rauginti kopūstų ketvirčiai su krienais ir ąžuolo šakelėmis 8 asm.

Ieva Šidlaitė/knyga „Natūralus rauginimas“: Senovėje vienoje statinėje raugdavo įvairiai pjaustytus kopūstus. Į apačią dėdavo nesmulkintas galvas, ant jų – perpjautas per pusę ar ketvirčiuotas, viršuje smulkiai pjaustytus kopūstus. Pradėdavo valgyti nuo viršaus – pirmiausia smulkius kopūstus, kurie greičiau rūgsta ir trumpiau laikosi. Vėliausiai suvalgydavo nepjaustytas galvas, jos rūgsta ilgiausiai ir puikiai išsilaiko iki pavasario.

Slyvų pyragas, kuriame karaliauja vaisiai, o ne tešla

Slyvų pyragas, kuriame karaliauja vaisiai, o ne tešla 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jūs, kaip ir aš, mėgstate pyragus, kuriuose pagrindinę rolę vaidina vaisiai, bet ne tešla, tai šis kaip tik jums.

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką