Dabar populiaru

306 puslapis

Įdaryti makaronai

Įdaryti makaronai 3 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos. 2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite. 3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels,...
Pyragas su abrikosais

Pyragas su abrikosais 6 asm.

1. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius. 2. Tešlos...
Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais 4 asm.

1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje. 2. Kambario temperatūroje...
Vegetariškos bulvės

Vegetariškos bulvės 2 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis. 2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu išskobkite šiek tiek viduriuko. 3. Iš...
Itališkas užkandis „Bruschetta“

Itališkas užkandis „Bruschetta“ 4 asm.

1. Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių įkaitintame alyvuogių aliejuje. 2. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku. 3. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį...
Avietinis šerbetas

Avietinis šerbetas 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 400 ml vandens, užvirinkite, suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies. 2. Sirupą atvėsinkite, sumaišykite su trintomis avietėmis ir citrinų sultimis, pastatykite į šaldiklį 3–4 valandoms, kad mišinys...
Citrininis šerbetas

Citrininis šerbetas 3 asm.

1. Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą. 2. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2–3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų. 3. Išspauskite keturių...
Kiniška vištiena

Kiniška vištiena 4 asm.

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais. 2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek...
Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais

Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį. 2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve. 3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais č...
Karališkas obuolių ir varškės pyragas

Karališkas obuolių ir varškės pyragas 6 asm.

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. 2. Supilkite tirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite ir rankomis suformuokite trupinius, pusę jų kiekio atidėkite. 3. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės,...
„Canelloni“ su rikotos sūriu

„Canelloni“ su rikotos sūriu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perliekite karštu vandeniu ir užpilkite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų. 2. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, suberkite parmezaną, juostelėmis pjaustytą kumpį, smulkintus bazilikus ir kapotą č...
Dzadzikis

Dzadzikis 2 asm.

Agurkus sutarkuokite stambia trintuve arba smulkiai supjaustykite (galite nuluti nuo jų žievelę, bet nebūtinai). Gerai nuspauskite sultis, įberkite druskos, sukrėskite į jogurtą, įberkite trintus česnakus, smulkintus krapus ir gerai sumaišykite....
Baklažanų sumuštiniai

Baklažanų sumuštiniai 4 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite bent 20 minučių pastovėti. 2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame...
Pyragėliai su mocarela

Pyragėliai su mocarela 6 asm.

1. Atšildytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite. 2. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu. 3. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. 4....
Pyragėliai su špinatais

Pyragėliai su špinatais 6 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. 4. Elektriniu grūstuvu...
Lašišų bokštelis

Lašišų bokštelis 4 asm.

1. Lašišų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, apšlakstykite apelsinų sultimis, pagal skonį apibarstykite imbieru ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis. Jei reikia, pasūdykite. 2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis,...
Lašišų putėsiai

Lašišų putėsiai 2 asm.

1. Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks. 2. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada ataušinkite. 3. Želatiną ištirpinkite, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, viską...
Įdaryta tortilja

Įdaryta tortilja 6 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako. 2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama...
Varškės apkepas

Varškės apkepas 4 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros. 2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska,...
Šokolado kremas

Šokolado kremas 4 asm.

1. Cinamonų lazdelę perlaužkite per pusę, įmeskite į puodą su puse stiklinės vandens. 2. Ten pat suberkite gvazdikėlius, cukrų, citrinos žieveles, supilkite likerį, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10–12 min., kol...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką