Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 20
Jau įvertinote šį receptą

Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“

Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“
Astos Černės nuotr. / Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Sviestu ištepkite didelį (23x33 cm dydžio kvadratinį ar 28 cm skersmens apvalų) kepimo indą.
  2. Batono riekeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol batonas išbrinks.
  3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus sviesto. Suberkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus. Kepinkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
  4. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, suberkite pakepintus svogūnus ir česnakus. Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, suberkite kario miltelius, maltą ciberžolę, citrinos sultis ir tarkuotas citrinos žieveles, susmulkintus džovintus abrikosus (arba abrikosų džemą), kubeliais supjaustytą obuolį (jei naudojate) ir auksines razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuspauskite pieną nuo duonos ir išbrinkusią duoną įmaišykite į kitus produktus.
  5. Visą paruoštą masę sudėkite į kepimo indą. Lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Dėkite indą į įkaitintą orkaitę, uždenkite folija ir kepkite 60 – 80 minučių, kol mėsa bus iškepusi.
  6. Kol apkepas kepa, dubenyje išplakite pieną su kiaušiniais ir druska. Jautienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės ir supilkite plakinį į kepimo indą ant apkepusių produktų viršaus. Papuoškite keliais lauro lapeliais.
  7. Dėkite indą atgal į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti 5 minutes.
  8. Patiekite bobotie į stalą su visu kepimo indu arba supjaustykite gabalėliais. Kartu su bobotie garnyrui patiekite virtus ryžius arba šviežių daržovių salotas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką