Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 21
Jau įvertinote šį receptą

Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“

Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“
Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“ / Astos Černės nuotr.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Sviestu ištepkite didelį (23x33 cm dydžio kvadratinį ar 28 cm skersmens apvalų) kepimo indą.
  2. Batono riekeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol batonas išbrinks.
  3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus sviesto. Suberkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus. Kepinkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
  4. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, suberkite pakepintus svogūnus ir česnakus. Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, suberkite kario miltelius, maltą ciberžolę, citrinos sultis ir tarkuotas citrinos žieveles, susmulkintus džovintus abrikosus (arba abrikosų džemą), kubeliais supjaustytą obuolį (jei naudojate) ir auksines razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuspauskite pieną nuo duonos ir išbrinkusią duoną įmaišykite į kitus produktus.
  5. Visą paruoštą masę sudėkite į kepimo indą. Lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Dėkite indą į įkaitintą orkaitę, uždenkite folija ir kepkite 60 – 80 minučių, kol mėsa bus iškepusi.
  6. Kol apkepas kepa, dubenyje išplakite pieną su kiaušiniais ir druska. Jautienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės ir supilkite plakinį į kepimo indą ant apkepusių produktų viršaus. Papuoškite keliais lauro lapeliais.
  7. Dėkite indą atgal į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti 5 minutes.
  8. Patiekite bobotie į stalą su visu kepimo indu arba supjaustykite gabalėliais. Kartu su bobotie garnyrui patiekite virtus ryžius arba šviežių daržovių salotas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką