Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Alaus kišas

Alaus kišas
Strelkabelka nuotr. / Alaus kišas

Strelkabelka.lt: Alus maiste yra labai gerai. Dažnai jį naudoju, ypač vietoj sultinio. Man patinka tas kartokas prieskonis, kurį suteikia alus, ir kiekvieną kartą gaunamas šiek tiek skirtingas skonis dėl naudojamų skirtingų alaus rūšių. Pati šį kartą naudojau tamsų alų, nes jau kuris laikas jis man yra „ant bangos“. Jei nedėsite šoninės, tai kišas bus vegetariškas. Taip pat galima keisti ir daržoves. Tik svarbu jas gerai iškepti, kad vėliau kepant nepaleistų vandens ir pagrindas netaptų šlapias.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1 diena (pirmiausia pasidarykite tešlą, o tuomet imkitės įdaro).

Tešlos gaminimas:

1. Druską ištirpinkite vandenyje ir atidėkite į šalį.

2. Suberkite miltus ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Pasirinkite mažiausią greitį ir maišytuvu darbuokitės tol, kol gausite smėlio tekstūrą.

3. Tuomet supilkite vandenį ir maišytuvu maišykite viską tol, kol tešla pradeda lipti. Toliau rankomis suformuokite rutulį, jį šiek tiek suplokite (bus lengviau po to kočioti), lengvai apibarstykite miltais, suvyniokite į maistinę plėvelę ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Įdaro gaminimas:

4. Kubeliais supjaustykite šoninę, svogūną. Plonai supjaustykite pievagrybius. Morką sutarkuokite per burokinę tarką.

5. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite šoninę. Šoninės gabaliukus sudėkite į lėkštę.

6. Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol svogūnai pasidarys permatomi, apie 10–15 min.

7. Sudėkite grybus ir pakepkite 5 minutes.

8. Suberkite tarkuotas morkas. Kepkite dar 5 minutes.

9. Supilkite alų ir viską troškinkite apie 10 minučių, arba kol alus visiškai išgaruoja.

10. Įberkite pagal skonį druskos, pipirų ir žiupsnelį muskato. Viską išmaišykite.

11. Įdarui leiskite visiškai atvėsti. Sudėkite į indelį su dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

2 diena.

1. Iškepkite tartos pagrindą. Leiskite atvėsti. Pagrindas turi būti visiškai iškepęs.

2. Išimkite iš šaldytuvo daržovių įdarą.

3. Kiaušinį, kiaušinio trynį, grietinėlę ir pieną šluotele sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite druską, pipirus ir muskatą.

4. Daržovių įdarą tolygiai paskleiskite ant iškeptos tartos pagrindo.

5. Užbarstykite keptais šoninės gabaliukais ir tarkuotu sūriu. Ant viršaus užpilkite kiaušinių, grietinėlės ir pieno plakinį.

6. Kepkite 180 °C temperatūroje 30–35 min., arba kol kišas gražiai apskrunda ir iškepa.

Kategorijos

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką