Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 38
Jau įvertinote šį receptą

Amerikietiškas sūrio pyragas

Amerikietiškas sūrio pyragas
Shutterstock nuotr. / Amerikietiškas sūrio pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
  2. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais patepkite šlakeliu sviesto, sukrėskite trupinių masę ir ranka gerokai paspauskite. Kraštelius suformuokite šiek tiek aukštesnius. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.
  3. Paruoškite sūrio masę: į elektrinio plaktuvo indą sukrėskite rikotos sūrį, suberkite cukrų, miltus ir vidutiniu greičiu maišykite 2 min. Toliau plakdami kas pusę minutės įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, suberkite citrinų žievelę, vanilinį cukrų ir dar 30 sek. pamaišykite.
  4. Ant sustingusio sausainių pagrindo sukrėskite varškės masę. Torto formą įstatykite į skardą (orkaitė liks švari, jei pro nesandarius formos kraštelius ištekėtų riebalų).
  5. Iš pradžių 15 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 120 °C ir kepkite dar 1,5 val. Ištraukite iš orkaitės ir palikite šiek tiek praaušti.
  6. Paruoškite aptepą: grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Šia mase aptepkite dar šilto pyrago viršų ir 15 min. palaikykite 120 °C karštumo orkaitėje.
  7. Gatavą pyragą atsargiai peiliu atskirkite nuo formos kraštų, kad auštant nesutrūkinėtų viršus.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką