Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės

Angliškos karštos kryžiaus bandelės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Angliškos karštos kryžiaus bandelės

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tradiciškai Didįjį penktadienį iškeptos kryžiaus bandelės siejamos su daugybe papročių ir prietarų – jos neva negenda, jas jūreiviai imdavo į tolimus plaukiojimus, kad laivai nesudužtų, jos apsaugodavo namus nuo gaisro, o sergančiam gabalėlis šios bandelės padėdavo išgyti.

Vieno šios bandelės recepto nėra. Jūs taip pat galite susikurti savo skonį – pasirinkite, ką dėsite į mielinę tešlą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pieną užvirinkite, nukaiskite, ištirpinkite piene sviestą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

2. Dubenyje gerai sumaišykite miltus, druską, cukraus pudrą ir mieles. Padarykite miltuose įdubimą ir supilkite pieną bei suplaktą kiaušinį. Dideliu šaukštu išmaišykite masę, jei reikia suminkykite (gali prireikti miltų papildomai), kol ši virs vientisa tešla.

3. Palikite tešlą šiltai kilti.

4. Trintuve susmulkinkite apelsino žievelę. Obuolį nulupkite, nusėklinkite ir supjaustykite gabalėliais. Žievelę, obuolius, cinamoną ir razinas sudėkite į tešlą, išminkykite.

5. Vėl palikite tešlą šiltai kilti.

6. Padalykite tešlą į 15 dalių ir suformuokite bandeles. Dėkite į miltais pabarstytą skardą. Padėkite šiltai ir leiskite tešlai dar pakilti.

7. Ant bandelių viršaus suformuokite kryžiaus ženklus ir pašaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę.

8. Kepkite apie 20 minučių, kol bandelės gražiai paruduos. Per tą laiką pašildykite abrikosų džemą, kol šis taps skystas.

9. Išėmę bandeles, džemu aptepkite jų viršų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką