Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate

Vištienos „satay“
Vištienos „satay“

Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgais griežinėliais;

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus;

3. Vištienos gabaliukus verkite ant medinių iešmelių ir įdėkite į indą (galima marinuoti ir maišeliuose, tada marinatas geriau laikosi);

4. Į indą su vištiena įpilkite paruoštą marinatą, uždenkite indą dangčiu ir suplakite, kad vištiena gerai apliptų marinatu. Įdėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai 15 min.

5. Išėmus vėrinukus iš marinato supilkite likusį marinatą į mažą puodą, kadangi jį dar naudosite padažo paruošimui – žemės riešutų sviesto glazūrai.

6. Į puodą su marinatu, dėkite žemės riešutų sviestą ir virkite maišydami maždaug 10 minučių arba kol sutirštės. Į atvėsusią glazūra įlašinkite porą lašų natūralaus terapinės klasės mandarinų eterinio aliejaus, ištirpinto meduje;

7. Ant grilio iškepkite paruoštus vėrinukus, iškepus dėkite į foliją ir užpilkite paruoštą glazūrą palaikykite apie 10 minučių. Vėrinukus galite patiekti su ryžiais ar daržovėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais 2 asm.

Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais. 

 

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu 1 asm.

Avižinę košę dažnas mūsų valgo su įvairiaisi saldžiais priedais – uogiene, klevų sirupu, karamelizuotais vaisiaisi. Išbandykite visai kitokį košės variantą, kuriame susipina skirtingi ingredientai, o saldumas juntamas tik itin švelniai.

 

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas 8 asm.

Išbandykite nekasdienį obuolių pyragą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Žydiškas obuolių pyragas

Žydiškas obuolių pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.

 

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas 4 asm.

Išbandykite kepinį, kurio receptu dalinasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

 

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Prabangus tiramisu tortas

Prabangus tiramisu tortas 10 asm.

Šiuo nuostabaus torto, kuris papuoš šventinį stalą bet kokia proga, receptu dalinasi profesionalus konditeris ir TV laidos vedėjas Ali Gadžijevas. Išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką