Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis

Kepti kukurūzai
„Scanpix“ nuotr. / Kepti kukurūzai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridėkite su druska sutrintą česnaką ir šį mišinį sudėkite į indą.

3. Kitame indelyje džiūvėsėlius apibarstykite pipirais ir sumaišykite su petražolėmis. Išlydytą sviesto mišinį užpilkite ant burbuolių, sudėtų ant folijos, ir pakepkite virš įkaitusių žarijų apie 10–15 min.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais 4 asm.

Siūlome išsivirti moliūgų džemo, kurį vėliau pasimė gaudami valgysite su blynais, skrebučiais ar kitais mėgstamais užkandžiais.

 

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra 4 asm.

Išbandykite nuostabaus itališko užkandžio receptą, kuriuo dalinasi iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.

 

Veganiški žemaičių blynai

Veganiški žemaičių blynai 5 asm.

Tradicinį mėsos įdarą veganiškame žemaičių blynų variante pakeičia įvairios daržovės. Verta išbandyti! Receptu dalinasi veganinei mitybai skirtas tinklaraštis Mi ir Do virtuvei

 

Minkšti ir purūs meduoliai

Minkšti ir purūs meduoliai 8 asm.

Meduoliai – būtina kalėdinio stalo ar net eglutės puošmena, jie gali būti ne tik trapūs ar kietoki, tačiau taip pat ir minkšti bei purūs. Išbandykite naują receptą!

 

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus. 

 

Tirštas ir kvapnus persimonų kokteilis

Tirštas ir kvapnus persimonų kokteilis 1 asm.

Šis kokteilis gali tapti ir pusryčių, ir vakarienės patiekalu, o taip pat skaniu užkadžiu.

 

Pikantiški persimonų keksiukai

Pikantiški persimonų keksiukai 6 asm.

Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.

 

Persimonų ir avokadų salotos

Persimonų ir avokadų salotos 1 asm.

Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.

 

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais 8 asm.

Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu. „Tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako mitybos specialistė.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką