Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis

Kepti jautienos šonkauliai
Vida Press nuotr. / Kepti jautienos šonkauliai

Didelių pastangų gaminant šį patiekalą neprireiks, o rezultatas nudžiugins visą būrį valgytojų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia nuo šonkaulių nulupkite ploną plėvelę – kepant su ja šonkauliai bus kietesni, be to prieskoniai ir grilio kvapas mažiau įsigers į mėsą. Pirmiausia šonkaulius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite prieš tai jau sumaišytais prieskoniais. Prieš kepant vidinė grilio temperatūra turi būti apie 150°C, tokią ją reikėtų stengtis išlaikyti ir visą kepimo laiką – apie 30 min. Stenkitės grilio neatidarinėti.

2. Po 30 kepimo minučių šonkaulius perkelkite ant aliuminio folijos ir apliekite 50 ml šiltų obuolių sulčių, suvyniokite folijoje nepalikdami tarpų. Grilio temperatūrą padidinkite iki maždaug 190°C ir kepkite uždengtu grilio dangčiu apie 30 minučių. Po tiek laiko šonkauliai turėtų būti beveik iškepę, o jų vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.

3. Apie 10 minučių pakaitinkite šonkauliukus išimtus iš folijos maždaug 120°C. Tuomet šonkaulius keletą kartų iš abiejų pusių kas 5 minutes aptepkite šiltu barbekiu padažu, po 3-iojo karto uždarykite grilio dangtį ir pakepkite dar 5 minutes.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas

Iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Seniai svajojau apie pyragą, kuriam reikėtų beveik kilogramo obuolių ir tik kelių šaukštų miltų, o šis receptas yra būtent toks! Kiek domėjausi, jis kilęs iš Prancūzijos ir vadinamas „gateau invisible“ (liet. nematomas pyragas). Panašaus tipo pyragai yra gaminami ne tik iš obuolių, bet ir iš bulvių, cukinijų.

 

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Šį nuostabų kepinį galima patiekti ir karštą, ir šaltą.

Receptai iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!

 

Trupininis obuolių pyragas su karameliniu kremu

Trupininis obuolių pyragas su karameliniu kremu 8 asm.

Obuolių pyragas gali būti ne tik greitas ir paprastutis, tačiau turingas skoniais, įdomios tekstūros. Išbandykite!

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Tortas „Opera“

Tortas „Opera“ 12 asm.

Jei artėja kokia nors iškilminga proga, kurią galbūt minės švelnios nostalgijos klasikiniams desertams kamuojami suaugusieji, išdrįskite pagaminti ir patiekti jiems tortą „Opera“. Jo receptu dalinasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu 12 asm.

Šiame deserte išties netrūksta sodrių skonių – šokoladas pinasi su karamele, o viską vainikuoja bezė kremas.

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

Makaronų apkepas su sūriu ir moliūgais

Makaronų apkepas su sūriu ir moliūgais 4 asm.

Gal ne visi žino klasikinį anglišką pavadinimą „Mac&Cheese“, tačiau visi pažįsta šį derinį: makaronai ir sūris. Kai namuose turite moliūgų, paskaninkite šią orkaitėje kepamą klasiką būtent jų tyre. Bus skanu, patikėkite, o receptas nesudėtingas!

Morenginis citrinų pyragas

Morenginis citrinų pyragas 12 asm.

Šis pyragas ir atrodo nekasdieniškai, ir jo skonis nuotabus – švelniai rūgštus kreminis citrininis įdaras puikiai kontrastuoja su purios morenginės „kepurės“ saldumu. Būtinai išbandykite!

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu 1 asm.

Julija Steponavičiūtė: Šiam sumuštiniui parinkti du riebesni produktai: kreminė varškės-ožkos pieno sūrio užtepėlė bei karšto rūkymo šamas, kurie puikiai dera prie su raugu keptos ruginės duonos rūgštelės. Deriniui užbaigti naudojami kaparėliai, švieži aromatingi krapai, kurie visada puikiai dera prie žuvies. Taip pat saldžiarūgščiai, trumpai marinuoti, raudonieji kopūstai su šalotiniais svogūnais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką