Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-porto padažu, bulgur ir salotomis
FeedMySister nuotr. / Antiena su juodųjų serbentų-porto padažu, bulgur ir salotomis

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Anties krūtinėlių odelę įpjauname įstrižai, pabarstome grūstomis pankolio sėklomis, druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, užpilame šlakelį aliejaus ir viską tolygiai paskirstome rankomis.

2. Bulgur kruopas užpilame verdančiu vandeniu ir uždengus dangčiu paliekame 15 minučių. Supjaustome mėtas ir sumaišome su išbrinkusiomis bulgur kruopomis, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos ir pipirų.

3. Į nedidelį puodą pilame „porto“ vyną ir apelsino sultis bei verdame, kol skysčio sumažėja perpus, tada dedame sviesto, jam ištirpus sudedame juoduosius serbentus ir dar kokias 5 minutes paverdame.

4. Įkaitiname grill keptuvę, dedame anties krūtinėles odele žemyn ir kepame uždėję lakštą kepimo popieriaus ir ką nors sunkaus ant viršaus, retkarčiais pavartydami, kad tolygiau iškeptų, ištekėtų maksimaliai taukų ir odelė būtų apskrudusi ir traški. Kepti iš viso prireiks 12–15 minučių. Iškepus dedame į lėkštę ir uždengiame folija.

5. Į tą pačią keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir kelias minutes kepame romaninės salotos lapus.

6. Į lėkštę dedame bulgur su mėtomis, tuomet pakeptų romaninės salotos lapų, o ant viršaus – pjaustytą anties krūtinėlę. Šalia pilame juodųjų serbentų ir „porto“ vyno padažą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką