Dabar populiaru
1 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 27
Jau įvertinote šį receptą

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis
Recepto autorės nuotr. / Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis

Paruošti antį dažniausiai norisi ypatingomis progomis. Bet kartais tiesiog užsimanai pasilepinti ir palepinti draugus, kad ir šaltą rudenišką savaitgalį. Neretai antis yra perkepama, tada jis bus sausa ir stringanti gerklėje. Apskrudęs, traškus paviršius ir sultingas minkštas vidus – idealiausias variantas. Ir, žinoma, saldus padažas.

Autorė garnyrui panaudojo salstelėjusius, karamelizuotus vaisius su apskrudusiomis daržovėmis. Aišku, kokį pasidaryti garnyrą, galite patys nuspręsti, kad ir, pavyzdžiui, troškintas jūsų mėgstamas daržoves ar tiesiog bulvių piurė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Ištrinkite anties krūtinėlę druska, pipirais ir  šaukštu rudojo cukraus. Nebijokite cukraus, jis suteiks ančiai ypatingą skonį ir traškią plutelę.
  2. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12 min. Tada išeis traškus paviršius ir sultingas kiek rožinis vidus. Jei mėgstate visiškai iškeptą mėsą, tada pakepkite orkaitėje ilgiau.
  3. Kriaušes nulupkite, užpilkite keliais šaukštais vandens ir truputį pavirkite, vieną kriaušę sutrinkite, kitą palikite sveiką garnyrui.
  4. Įdėkite šaukštą cukraus ir įpilkite romo. Dar pavirkite. Jei trūksta skystimo – dar į pilkite vandens.
  5. Taip pat įdėkite figos skilteles ir truputį pakaramelizuokite kartu su kriauše skystime. Jei norite, skystimą galite perkošti, kad padažas būtų skaidresnis.
  6. Bulvę ir morką supjaustykite norimomis formomis. Apvirkite (bet neišvirkite) pasūdytame vandenyje. Ištraukite, apibarstykite norimais prieskoniais, žalumynais ir šaukite į 180 laipsnių orkaitę apie 15 min.
  7. Galime viską dėti į lėkštę. Antį supjaustykite, tačiau ne per plonai, dėkite karamelizuotus vaisius ir paskrudusias daržoves ir užpilkite kriaušių padažu. Recepto autorė patiekalą papuošė šviežiomis iš miško parneštomis bruknėmis.

Receptą atsiuntė Gina K.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltNamuose vytinta krūtinėlė – puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną. Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.

Kepti ridikėliai garnyrui

Kepti ridikėliai garnyrui 4 asm.

Ieškote gurmaniško garnyro? Šis receptas kaip tik jums – kepti ridikėliai daug kam vis dar naujiena. Praradę truputį savo aitrumo bei aštrumo ir įgavę salstelėjusio skonio, kepti ridikėliai puikiai nuspalvins bet kurį patiekalą arba taps tikrai netikėtu užkandžiu.

 

Marinuoti ridikėliai

Marinuoti ridikėliai 4 asm.

Šis patiekalas bet kuriuo metų laiku praturtins žuvies ar mėsos kepsnį bei taps puikiu pagardu.

 

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

Iškepus viščiuką paprastai dar tenka rūpintis garnyru – koše, ryžiais, salotomis... Tačiau šįkart siūlome receptą, kuris padės išvengti bet kokių papildomų rūpesčių – dedate viską į skardą, šaunate į orkaitę ir blieka šiek tiek palaukti. O sulauksite išties gardaus ir nekasdienio patiekalo.

 

Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais 4 asm.

meyermaistas.lt: Tikriausiai vos ne kiekvienas, gaminantis maistą, turi savo mėgiamą arba net „firminį“ kibinų receptą. Mūsų šeimoje kibinus gamina Dianos mama Anželika. Šių kibinų tešla – tiesiog tirpsta burnoje, yra trapi ir labai skani. Tiesa, mama juos gamindama tešlos nekočioja, o formuoja blynelius rankomis, mat tešla būna skalsi, minkšta, nelimpanti ir yra labai lengvai formuojama. Pagal savo konsistenciją, tešla išeina panaši į trupininio pyrago (tik, žinoma, nėra saldi).

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi 6 asm.

Tai puikiai iškylantis, drėgnas, kvapnus kepinys, galima įtarti, jog daug teigiamų savybių šiam kepiniui suteikia grietinėlė.

Spragintų grikių granola

Spragintų grikių granola 4 asm.

Naminės granolos turėtų būti kiekvienuose namuose – tai puikus pasirinkimas ryte, kai skubame, o ir geras užkandis, kai nieko kito spintelėse ir šaldytuve nėra. Maistinga, skani granola nesunkiai paruošiama, o šįkart ypatingų skonio akcentų jai suteikia spraginti grikiai. Šiuo receptu su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas.

Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi

Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis gardus ir maistingas citrininis kremas yra ne kas kitas, o tas pats garsusis britiškasis lemon curd. Tik šį kartą jį ruošiau visai be cukraus, su medumi, o įprastus vištų kiaušinius pakeičiau maistingesniais putpelių kiaušiniais. Ankstyvą pavasarį, kai skaniausios uogienės bei šaldytos uogos jau pasibaigusios, o šviežių dar reikia palaukti, toks saldžiarūgštis maistingas kremas kuo puikiausiai tinka prie blynų, kepinių ar panaudoti ruošiant desertus.

Lašiša baltame padaže

Lašiša baltame padaže 4 asm.

Du MėnuliaiŠis patiekalas paruošiamas gana greitai, nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų, o gardus iki mėnulio ir atgal! Galiu patikinti, kad nustebsite, kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose.

„Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu

„Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gouda yra vienas tų sūrių, kuris bene geriausiai lydosi, todėl tinka visokiems kepiniams su sūriu. Karštiems sumuštiniams tikrai nesirinkite ilgai brandinto. Sumuštiniams idealiai tiks sūris, brandintas apie 2 mėnesius. Tokio sūrio ir skonis švelnesnis, jis neužgoš viso kito, ką sugalvosite ant savo sumuštinio sudėti kepant.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką