Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Apelsininiai putėsiai

Apelsininiai putėsiai
Fotolia nuotr. / Apelsininiai putėsiai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir plonyte srovele nuolat maišydama pilkite į trynius, iki masė pradės tirštėti.

3. Želatiną išbrinkykite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.

4. Likusią grietinėlę išplakite, supilkite atvėsintą želatiną ir trynių masę. Apelsinus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir supilkite jas į kremą.

5. Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais miltelinio cukraus išplakite iki standžių putų, baltymus sukrėskite į kremą, atsargiai išmaišykite ir išpilstykite į apelsinų puseles. Desertą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, tiekite papuošusi mėtų lapeliais.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką