Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Apelsinų, migdolų ir granatų desertas

Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
Fotolia nuotr. / Apelsinų, migdolų ir granatų desertas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Paruoškite citrusinius vaisius: dideliu aštriu peiliu nulupkite žievelę. Atsargiai atskirkite skilteles ir nulupkite odeles. Kartokite su visais citrusiniais – mandarinais ir raudonaisiais apelsinais.
  2. Iš 4 paprastų apelsinų išspauskite sultis. Sumaišykite jas su tiek apelsinų sulčių, kad būtų 2 stiklinės.
  3. Paruoškite želatiną: mažame puode šildykite 1,5 stiklinės sulčių (sultys neturi užvirti). Tuo tarpu į likusias sultis supilkite želatiną ir 2 minutes leiskite brinkti. Į šį mišinį supilkite pakaitintas sultis. Maišykite, kol ištirps želatina. Įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Supjaustykite keksą (biskvitą) 4 cm riekelėmis, išdėliokite ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir laikykite, kol išdžius; vieną kartą apverskite (iš viso apie 20 minučių). Atvėsinkite.
  5. Pradėkite desertą: Stiklinio dubens dugną išklokite išdžiovinto pyrago gabaliukais (jei reikia, apipjaustykite, kad tilptų). Pašlakstykite amareto ir apelsinų likeriu. Dėkite sluoksnį iš apelsinų ir mandarinų. Užpilkite želatinos mišinį, uždenkite dubenį maisto plėvele. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol želatina sustings (8 valandas).
  6. Užpilkite kremą. Prieš patiekdami, suplakite grietinėlę iki kol susidarys švelnūs smaili kalneliai. Pridėkite medaus ir migdolų ekstrakto ir toliau plakite tol, kol grietinėlė išlaikysi formą. Atsargiai įmaišykite jogurtą. Papuoškite šia mase desertą. Papuoškite granato sėklytėmis. Patiekite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu 6 asm.

Apelsinų parduotuvėse galima rasti visus metus, tačiau ir paruošto apelsinų džemo nusipirkit lengva. Jei pagriebėte stiklainėlį ir pabodo džemą tik tepti ant skrebučių, išbandykite minkšto ir kvapnaus pyrago receptą!

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentinoje ir kitose ispaniškai kalbančiose šalyse šie pyragėliai su mėsa vadinami „empanados de carne“. Įdarai gali skirtis, tad apibendrintai juos galime vadinti tiesiog „empanada“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena kibinus, bet ir tešlos, ir įdaro skonis yra visai kitoks. Technologija paprasta – iškočiojamas miltų tešlos paplotėlis, į kurį dedamas įdaras, perlenkiama per pusę, sulipinami kraštai ir kepama orkaitėje.

 

Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu

Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu 2 asm.

Paruoškite šeimai ar bičiulių būriui nuostabių karštų sumuštinių su obuoliais ir ryškaus skonio, puikiai besilydančiu čederio sūriu.

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu 6 asm.

Keksas – vienas nuostabiausių kepinių, ir kokių tik jų nebūna! Kol dar džiaugiamės standžiomis ir sultingomis kriaušėmis (galioja tiems, kam svarbu sezoniškumas), išbandykite puikų keksą su šiais vaisiais ir šokoladu. Tikrai neatsispirsite paragauti gabaliuko šio kepinio prie kavos ar arbatos puodelio!

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele 4 asm.

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis 4 asm.

Jei nusibodo visi turimi kepto viščiuko receptai, siūlome naują – šįkart viščiukui kompaniją palaiko egzotišką derinį kuriantis kokosų pienas ir žaliosios citrinos (laimai).

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru 8 asm.

Siūlome išsikepti minkštą ir kvapnų pyragą, kuriame dera obuoliai, džiovintos gėrybės ir pikantiškasis imbieras. Tegul namai pakvimpa!

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais 4 asm.

Nors kopūstienė lietuviams yra tapusi kone tautiniu patiekalu, mėlynojo kopūsto sriuba daugelio tikrai neragauta. Būtent tokios sriubos receptą TV laidoje pristatė šefas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką