Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas
Renatos Ničajienės nuotr. / Apverstas džiovintų abrikosų pyragas

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį skanuolį iškepiau vis labiau artėjančių Velykų proga. Sau pasižadėjau, jog iki Velykų kiekvieną savaitę iškepsiu po vieną dar neragautą skanumyną, tinkantį šventei. O labiausiai patikusį kartosiu ir per pačias Velykas. Velykiniai kepiniai dažniausiai asocijuojasi su varške, šokoladu arba geltona spalva. Šis pyragas – į geltonųjų kategoriją.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Džiovinti abrikosai pyragams labai tinka. Iš vakaro juos reikėtų užmerkti karštame vandenyje ir palikti nakčiai, kad išbrinktų. O kepant šį pyragą viską reikės daryti atvirkščiai – pirma ant kepimo formos dugno išdėliokite išbrinkusius abrikosus, tada juos aptepkite abrikosų džemu, o ant viršaus užpilkite paruoštą tešlą ir pašaukite kepti. Iškepusį pyragą teks apversti taip, kad abrikosai būtų viršuje, o kai pyragas atauš negalėsite jo atsivalgyti.

Mums visiems jis labai patiko – salsvi ir klampūs džiovinti abrikosai puikiai derėjo su kvapniu kardamonu bei lengva tešla iš raugintų pasukų, speltų miltų, alyvuogių aliejaus.

1. Iš vakaro abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite nakčiai išbrinkti.

2. Kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių ir ant jo gražiai viena eile sudėliokite išbrinkusius abrikosus. Juos plonai aptepkite abrikosų džemu ir apibarstykite maltu kardamonu.

3. Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite alyvuogių aliejų ir raugintas pasukas, gerai išmaišykite.

 

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Mišinį suberkite į tešlos ruošinį ir užmaišykite tešlą. Ją užpilkite ant abrikosų ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku.

5. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, praverkite kepimo formą, ant pyrago uždėkite groteles ir apverkite taip, kad abrikosai būtų pyrago viršuje. Nuo iškepusio pyrago viršaus atsargiai nuimkite kepimo popierių ir palikite pilnai ataušti. Pjaustykite ir valgykite jau visai atšalusį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką