Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Rabarbarų pyragas su migdolais
Autorės nuotr. / Rabarbarų pyragas su migdolais

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Migdolus trumpai paskrudinkite 160 laipsnių orkaitėje ir stambiai sukapokite.

2. Kepimo formoje patieskite kepimo popierių, ant jo pabarstykite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kepimo formą su sviestu trumpam pašaukite į įkaitusią orkaitę, kad sviestas ištirptų.

3. Į kepimo forma ant išsilydžiusio sviesto suberkite kapotus migdolus ir pjaustytus rabarbarus, juos apibarstykite 4 šaukštais cukraus.

4. Paruoškite pyragui tešlą. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos, o trynius gerai išsukite su likusiu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į išsuktus trynius suberkite migdolų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užmaišykite tešlą. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

 

5. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų kepimo formoje. Pyragą pašaukite kepti į iki 180C laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę 30 minučių.

6. Iškepusį pyragą trumpam palikite, kad praauštų, atsekite kepimo formą ir apverskite taip, kad rabarbarai būtų viršuje. Palikite pyragą, kad visiškai atauštų, pjaustykite ir skanaukite.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką