Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais

Figų tortas
Kepyklėlės archyvo nuotr. / Figų tortas

Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Susmulkinkite figas, jas užpilkite espreso kava, palikite 30 min.

2. Smulkintuvu susmulkinkite lazdyno riešutus, sudėkite išmirkytas figas. Viską susmulkinkite iki vientisos masės (gali likti šiek tiek figų ir riešutų gabalėlių).

3. Muskovado cukrų gerai ištrinkite tarp pirštų, kad neliktų gabalėlių. Cukrų ir sviestą su druska sudėkite į plakiklį, gerai išmaišykite.

4. Kiaušinius sumaišykite su jogurtu, vanilės ekstraktu, lengvai paplakite šluotele. Viską supilkite į sviesto ir cukraus masę. Išmaišykite.

5. Persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną. Viską palengva suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Gerai išmaišykite.

 

6. Pasiruoškite tris (21 cm skersmens) kepimo skardas. Visą masę padalinkite į tris dalis ir sudėkite į skardas.

7. Kepkite 155 laipsnių krosnyje 25–30 minučių.

8. Iškeptus biskvitus palikite visiškai atvėsti.

Paruoškite pertepimą:

1. Susmulkinkite figas, jas užpilkite kava ir romu, palaikykite 30 minučių. Sudėkite smulkintus skrudintus lazdyno riešutus, figų džemą, viską susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės.

2. Grietinėlę plakite plakiklio inde (šluotele) iki purumo, tuomet sudėkite sūrį ir cukraus pudrą.

Formuokite tortą:

1. Dėkite vieną biskvitą į 21 cm skardą.

2. Figų ir riešutų pertepimą padalinkite į tris lygias dalis: vieną dalį tepkite ant biskvito, kad uždengtų visą biskvitą.

3. Kremą padalinkite į dvi lygias dalis, vieną dalį dėkite ant figomis ištepto biskvito. Dėkite antrą biskvitą, tepkite figų pertepimą, dėkite sūrio kremą. Dėkite trečią biskvitą, jį aptepkite likusiu figų ir riešutų pertepimu.

4. Tortą šaldytuve laikykite ne trumpiau nei 24 val., o dar geriau – 48 val. Tuomet tortą išimkite iš skardos ir puoškite šviežiomis figomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką