Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Aštri fokačija su imbieru ir aitriąja paprika

Aštri fokačija su  imbieru  ir aitriąja paprika
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Aštri fokačija su imbieru ir aitriąja paprika

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Tešlą paginkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. ji rasite čia: Itališka duona fokačija.

2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis, iškočiokite (arba ištampykite) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite pastovėti apie pusvalandį.

3. Nulupto imbiero gabalėlį supjaustykie plonais griežinėliais.

4. Aitriosios paprikos ankštelę nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonomis juostelėmis.

5. Į pakilusius paplotėlius įspauskite imbiero griežinėlius ir paprikų juosteles.

6. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite ruduo ju cukrumi ir rupia jūros druska.

7. Fokačiją kepkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią ištraukite ir atvėsinkite.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais 4 asm.

Šis receptas, kurį TV laidoje pristatė virtuvės šefas Gian Luca Demarco, puikiausiai tiktų ir  Kalėdų, ir Naujųjų metų, ir bet kurios kitos šventės stalui. Išbandykite!  

Šokoladas su spalvingais priedais kalėdinėms dovanoms

Šokoladas su spalvingais priedais kalėdinėms dovanoms 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Viena iš valgomų kalėdinių dovanų idėjų – namuose lydytas tamsus šokoladas, praturtintas maistingais riešutais, natūraliai saldžiais vaisiais ir kvapniais prieskoniais. Šį kartą šokoladą spalvinau žaliosiomis pistacijomis ir rausvaisiais pipirais, patikėkite, jie dera idealiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką