Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Avienos kebabai lyg iš Artimųjų Rytų

Avienos kebabai
Avienos kebabai / Nidos Degutienės nuotr.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors Lietuvoje viskas, kas turi bent kruopelę rytietiško skonio, vadinama kebabais, toli gražu ne visi gatvėje parduodami patiekalai turėtų taip vadintis. Šiš Kebabas, arba Syk Kebabas – taip vadinasi maltos mėsos „dešrelė“, kepama griliuje ant kaitrios ugnies.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Geriausia maltą mėsą „verti“ (tiksliau lipdyti) and plačiabriaunio iešmo. Tokius anksčiau naudodavo ir šašlykams kepti. Kuo iešmas plonesnis, tuo lengviau kepdama mėsa gali nukristi nuo to iešmo, todėl nepadarykite pernelyg storos „dešrelės“.

Pagardinti mėsai jums reikės tradicinių Artimųjų Rytų regiono prieskonių, arba bacharat mišinio (tai mišinys, pagamintas iš kelių žiupsnių saldžiosios paprikos, kumino, kalendrų ir šiek tiek cinamono bei kardamono). Jei norite užvis autentiško potyrio, patiekite ką tik nuo grotelių nukeltą kebabą lėkštėje, išklotoje plonyčiu lavašu: bevėsdama mėsa savo sultimis drėkins lavašą, kuris taps pačiu geriausiu užkandžiu.

1. Visus kebabams skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje, kol gausite lipnią masę. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 15 minučių, kad skoniai susimaišytų, mėsa sutvirtėtų.

2. Įkurkite grilį (jei kepsite, kaip kad aš dariau, grilyje Big Green Egg, kepkite ant tiesioginės ugnies, ant špižinių grotelių).

 

3. Sušlapinę rankas formuokite iš mėsos „dešreles“ ir jas „užmaukite“ ant iešmo, gerai prispausdami, kad mėsa laikytųsi (nedėkit pernelyg storo sluoksnio, antraip mėsa nukris nuo iešmo). Šiek tiek paplokite, paplokštinkite mėsą. Klokite ant karštų grotelių ir kepkite, apversdami kartą, kol mėsa gražiai apskrus, bus pilnai iškepusi (apie 6-10 min., priklausomai nuo mėsos storumo).

4. Į didelę serviravimo lėkštę įtieskite lavašą. Iškeptus kebabus guldykite tiesiai ant lavašo ir kelias minutes leiskite jiems pabūti, kad sultys sudrėkintų lavašą. Patiekite su graikišku jogurtu, mėgstamais aštresniais padažais, pomidorais, saldžiais svogūnais ir keptomis bulvėmis.

Pastaba: Ne visada gauni nusipirkti to, ko ieškai, todėl jei turite riebios avienos, verčiau ją pamaišykite su malta liesa jautiena arba su kalakutiena (su kalakutiena bus švelnesnė, sultingesnė, lengvesnė versija).

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką