Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Avienos kebabai lyg iš Artimųjų Rytų

Avienos kebabai
Nidos Degutienės nuotr. / Avienos kebabai

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors Lietuvoje viskas, kas turi bent kruopelę rytietiško skonio, vadinama kebabais, toli gražu ne visi gatvėje parduodami patiekalai turėtų taip vadintis. Šiš Kebabas, arba Syk Kebabas – taip vadinasi maltos mėsos „dešrelė“, kepama griliuje ant kaitrios ugnies.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Geriausia maltą mėsą „verti“ (tiksliau lipdyti) and plačiabriaunio iešmo. Tokius anksčiau naudodavo ir šašlykams kepti. Kuo iešmas plonesnis, tuo lengviau kepdama mėsa gali nukristi nuo to iešmo, todėl nepadarykite pernelyg storos „dešrelės“.

Pagardinti mėsai jums reikės tradicinių Artimųjų Rytų regiono prieskonių, arba bacharat mišinio (tai mišinys, pagamintas iš kelių žiupsnių saldžiosios paprikos, kumino, kalendrų ir šiek tiek cinamono bei kardamono). Jei norite užvis autentiško potyrio, patiekite ką tik nuo grotelių nukeltą kebabą lėkštėje, išklotoje plonyčiu lavašu: bevėsdama mėsa savo sultimis drėkins lavašą, kuris taps pačiu geriausiu užkandžiu.

1. Visus kebabams skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje, kol gausite lipnią masę. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 15 minučių, kad skoniai susimaišytų, mėsa sutvirtėtų.

2. Įkurkite grilį (jei kepsite, kaip kad aš dariau, grilyje Big Green Egg, kepkite ant tiesioginės ugnies, ant špižinių grotelių).

 

3. Sušlapinę rankas formuokite iš mėsos „dešreles“ ir jas „užmaukite“ ant iešmo, gerai prispausdami, kad mėsa laikytųsi (nedėkit pernelyg storo sluoksnio, antraip mėsa nukris nuo iešmo). Šiek tiek paplokite, paplokštinkite mėsą. Klokite ant karštų grotelių ir kepkite, apversdami kartą, kol mėsa gražiai apskrus, bus pilnai iškepusi (apie 6-10 min., priklausomai nuo mėsos storumo).

4. Į didelę serviravimo lėkštę įtieskite lavašą. Iškeptus kebabus guldykite tiesiai ant lavašo ir kelias minutes leiskite jiems pabūti, kad sultys sudrėkintų lavašą. Patiekite su graikišku jogurtu, mėgstamais aštresniais padažais, pomidorais, saldžiais svogūnais ir keptomis bulvėmis.

Pastaba: Ne visada gauni nusipirkti to, ko ieškai, todėl jei turite riebios avienos, verčiau ją pamaišykite su malta liesa jautiena arba su kalakutiena (su kalakutiena bus švelnesnė, sultingesnė, lengvesnė versija).

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais 2 asm.

Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais. 

 

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu 1 asm.

Avižinę košę dažnas mūsų valgo su įvairiaisi saldžiais priedais – uogiene, klevų sirupu, karamelizuotais vaisiaisi. Išbandykite visai kitokį košės variantą, kuriame susipina skirtingi ingredientai, o saldumas juntamas tik itin švelniai.

 

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas 8 asm.

Išbandykite nekasdienį obuolių pyragą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Žydiškas obuolių pyragas

Žydiškas obuolių pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.

 

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas 4 asm.

Išbandykite kepinį, kurio receptu dalinasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

 

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Prabangus tiramisu tortas

Prabangus tiramisu tortas 10 asm.

Šiuo nuostabaus torto, kuris papuoš šventinį stalą bet kokia proga, receptu dalinasi profesionalus konditeris ir TV laidos vedėjas Ali Gadžijevas. Išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką