Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 33
Jau įvertinote šį receptą

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis / Miskozverys.lt nuotr.

Miško žvėrysKai artėja šventės, itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

 

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką