Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Miskozverys.lt nuotr. / Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

Miško žvėrysKai artėja šventės, itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

 

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Aronijų ir kriaušių pagardas

Aronijų ir kriaušių pagardas 4 asm.

Siūlome iš aronijų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais 2 asm.

Apie rizotą greičiausiai esate ne tik girdėję, bet ir jo valgę, gal net paruošto savoje virtuvėje. O ką, jei tradiciškai naudojamus krakmolingus ryžius pakeistume grikiais? Patikėkite, patiekalas bus puikus, ypač, jei skaninsite jį miško grybais – tinka ir švieži, ir šaldyti, – o pavadinti jį teisingiausia bus „grizotu“!

Vištienos maltinukai su morkomis

Vištienos maltinukai su morkomis 2 asm.

Šiems maltinukams rekomenduojama pirkti gryną vištienos krūtinėlę ir patiems ją sumalti.

 

Sveikas desertas su duona

Sveikas desertas su duona 2 asm.

Mėgstantiems pavalgyti saldžiau vaikams B. Nicholson siūlo priešpiečiams patiekti sveikuolišką desertą, kurio pagrindinis ingredientas išties netradicinis: ruginė duona, papildyta skaldytais rugių grūdais.

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Svieste keptas žiedinis kopūstas

Svieste keptas žiedinis kopūstas 4 asm.

Strelkabelka.ltKaramelizuota kalafioro apačia, beveik tirpstantis karamelizuotas česnakas, ir viskas užpilta sviestu, kuris dar nuo kepimo yra įgavęs ir malonų riešutų kvapą.

Šitaip paruoštas žiedinis kopūstas itin gerai dera prie keptos vištos ar prie vištos sparnelių. Dera ir su kepta lašiša, su humusu irgi gerai. Žodžiu, galit prie daug ko bandyti.

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus. 2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms. 3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.
Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais

Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai susmulkinkite baziliką ir česnaką. Sudėkite kreminį sūrį, parmezaną, graikinius riešutus, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą gerai išsukite. 2. Tepamą sūrelį...
Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką