Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 32
Jau įvertinote šį receptą

Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu

Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu
iš tinklaraščio "Virtuvės užrašai" nuotr. / Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 140 g keksiukams
  • Cukrus 100 g 80 g - keksiukams ir 1 valg.š. - maskarponės kremui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. keksiukams
  • Pienas 120 ml keksiukams
  • Kiaušiniai 1 vnt. keksiukams
  • Sviestas 80 g 60 g lydyto - keksiukams ir 1 valg. š. - karameliniam įdarui
  • Bananai 1 vnt. keksiukams
  • Rududu: (0.5 skardinės - karameliniam įdarui) 1 vnt.
  • Kondenuots pienas: (3-4- karameliniam įdarui) 3 valg. š.
  • Maskarponės sūris 500 g maskarponės kremui
  • Grietinėlė 100 g maskarponės kremui

Kaip gaminti

  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.
  2. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą.
  3. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite ~20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Karamelinis įdaras: sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir "Rududu".
  5. Maskarponės kremas: į maskarponę, pastoviai maišydami supilkite grietinėlė, suberkite cukrų.
  6. Į iškepusius keksiukus įpilkite šiek tiek karamelinio įdaro (konditerinio švirkšto pagalba). Keksiukus puoškite maskarponės kremu, kurį taip pat galima apšlakstyti karameliniu kremu.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais 6 asm.

FeedMySister.com„Ne gyvenimas, o pasaka“, – sakydavo močiutė. Ne todėl, kad mes turėdavome daug, o todėl, kad ji mokėdavo džiaugtis paprastais dalykais. Vis dar pamename jos sausainius, apibarstytus cukrumi, pyragą, kvepiantį citrinomis, ir pašnekesius virtuvėje.

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai

Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žuvis vis dar nėra kasdienis patiekalas ant daugelio lietuvių stalo, o jei žuvies ir valgo, kartais tėveliai skundžiasi, jog nėra paprasta tą žuvį sumaitinti mažesniems valgytojams. Tad jei jūs susiduriate su fantazijos stygiumi kaip padaryti, kad vaikai žuvį valgytų patys to net nežinodami, labai rekomenduoju išmėginti šiuos žuvies kotletukus!

Kalėdiniai veganiški triufeliai

Kalėdiniai veganiški triufeliai 4 asm.

Šiuo netradiciniu receptu dalinasi tinklaraštis Ne vištienos kepsnelis

 

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šio pyrago gaminimo eiga bei išvaizda kiek panaši į tradicinio varškės sūrio pyrago gaminimą. Kadangi šiam receptui naudoju gryną riebią varškę, kurią sutrinu su graikišku jogurtu, pyrago konsistencija yra mažiau puri ir kremiška, bet labiau rupi, su jaučiama varške. Jis tikrai patiks visiems varškės skanumynų mėgėjams.

 

Lengvas kaip sniegas kalėdinis Salomėjos vyniotinis

Lengvas kaip sniegas kalėdinis Salomėjos vyniotinis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Per kiekvienas Kalėdas mano šeimoje kepamas desertinis vyniotinis. Jo receptą iš kartos į kartą perdavė žmonos „babytė“ Salomėja. O dabar juo dalinamės su jumis.

Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais

Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais 6 asm.

Šiame patiekale susipina skirtingi skoniai: nuo švelnaus aštrumo pereiname prie gaivaus saldumo. Klevų sirupas – natūralus saldiklis, viščiukui suteikiantis karamelės ir vanilės prieskonį. O išskirtinio švelnaus aštrumo sukursime marinatui naudodami imbierą. Prie šio patiekalo puikiausiai tiks keptas ananasas. 

Kūčiukai su viso grūdo miltais ir kanapių sėklomis

Kūčiukai su viso grūdo miltais ir kanapių sėklomis 6 asm.

Viso grūdo speltų kūčiukai pasižymės kiek neįprasta spalva, tačiau nustebins švelniu, išskirtiniu skoniu. Viso grūdo kvietiniai miltai – bene labiausiai savo sodrumu primins mūsų senolių keptuosius.

 

Veganiškas aguonų pyragas

Veganiškas aguonų pyragas 8 asm.

Šiuo šventėms tinkančio veganiško pyrago receptu dalinas tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką