Dabar populiaru
15 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Bananų duona su ryžių miltais, graikiniais riešutais ir šokoladiniu kremu

Bananų duona su ryžių miltais, graikiniais riešutais ir šokoladinio kremo sluoksniu
Astos Černės nuotr. / Bananų duona su ryžių miltais, graikiniais riešutais ir šokoladinio kremo sluoksniu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 28x15 cm dydžio kepimo indą.
  2. Viename dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kvietinius miltus, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną ir muskatą.
  3. Kitame dubenyje iki vientisos masės elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
  4. Bananus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite į plakinį ir dar kartą išplakite.
  5. Į pakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
  7. Į paruoštą kepimo indą supilkite ir tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos.
  8. Ant viršaus šaukštais dėkite šokoladinį kremą. Šaukšto galu įmaišykite jį į tešlos paviršių, sukurdami marmuro efektą.
  9. Ant viršaus paskleiskite likusią tešlos dalį. Išlyginkite paviršių.
  10. Apibarstykite paviršių ruduoju cukrumi ir sauja smulkintų graikinių riešutų.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių, kol kepinys gražiai pakils ir apskrus. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  12. Palikite dešimčiai minučių duoną atvėsti kepimo inde. Tuomet išimkite kartu su visu kepimo popieriumi, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
  13. Raikykite riekelėmis ir patiekite su kava ar arbata.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis 6 asm.

Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau. 

Varškėčiai be miltų

Varškėčiai be miltų 2 asm.

Skamba neįtikėtinai, tačiau tiesa – varškėčius galima iškepti ir be miltų. Išbandykite savaitgalio pusryčiams, galbūt tai taps tikru atradimu. 

Daržovių blynai su traškia šonine

Daržovių blynai su traškia šonine 4 asm.

Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!

Kiaušinienės keksiukai

Kiaušinienės keksiukai 4 asm.

Skanus, paprastas, tačiau kartu ir originalus patiekalas savaitgalio pusryčiams, artimieji tikrai nustebs ir nudžiugs!

Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 4 asm.

Žuvies patiekalas be jokių apsunkinančių priedų ir padažų – grynas ir tikras skonis. 

Kuskusas su krevetėmis

Kuskusas su krevetėmis 4 asm.

Sotus, tačiau lengvas patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei.

Avinžirnių ir burokėlių salotos

Avinžirnių ir burokėlių salotos 4 asm.

Avinžirnių ir burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika.

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu 6 asm.

Pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, todėl tešlos maišymui verčiau naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą. Taip pat patartina naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, nes jie turi daugiau oro.

Paprastas klasikinis biskvitas

Paprastas klasikinis biskvitas 6 asm.

Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų. Žinoma, jau išmokus gaminti pagal paprasčiausią receptą, jį visada galima paįvairinti įvairiais pagardais, tačiau tai reiktų daryti jau mokant kepti įprastą biskvitą.

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ką mokinukams ketvirtadieniais gamina mamos Romoje? Gamina tradicinį ketvirtadienio patiekalą – gnocchi. Dažniausiai, žinoma, su mėsišku ragu. Bet mes šįsyk gaminsime itališkus bulvinukus įdomiau – su gudriu, pikantiškai kvepiančiu sūriu.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką