Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu

Bandelės „Moliūgėliai“
Autorės nuotr. / Bandelės „Moliūgėliai“

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šios bandelės – kaip du vandens lašai panašios į mažus moliūgėlius. Puiki idėja vaikų atostogų pradžiai! Moliūgų tyrė joms suteikia geltonumo, o specialūs įpjovimai tešloje paverčia panašiomis į moliūgus. Kiek nedaug tereikia, kad paprasčiausios bandelės pavirstų gelsvais išsipūtusiais moliūgėliais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Bandelės dar ir neapsakomai skanios, ypač su cinamonu ir klevų sirupu gardintu sviestu, nors jos puikiai tinka ir šalia aromatingos moliūgų sriubos.

1. Pirma pašildykite pieną, kad būtų kūno temperatūros, bet ne per karštas. Piene ištirpinkite du šaukštus medaus ir suberkite sausas mieles, išmaišykite bei palikite, kad suaktyvėtų.

2. Į tešlos minkymo indą supilkite gerai nuvarvintą moliūgų tyrę, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai elektriniu maišytuvu arba kulinarine šluotele viską išmaišykite. Tada supilkite pieną su mielėmis ir po truputį berdami miltus minkykite tešlą. Tai patogiausia daryti elektriniu maišytuvu. Paruošta tešla turi nelipti prie rankų. Miltų kiekis labai priklauso nuo to, kokio drėgnumo bus jūsų paruošta moliūgų tyrė, jei jos nenuvarvinsite, miltų prireiks daugiau. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai šiltai, kad pakiltų.

3. Pakilusią tešlą padalykite į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų padalykite dar į dvi dalis, iš viso gausite 16 tešlos gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį, rankomis paminkydami, suformuokite į gražias apvalias bandeles. Kiekvieną bandelę aštriu peiliu iš kraštų įpjaukite 8 vietose, bet paties bandelės vidurio neįpjaukite. Kiekvienos bandelės viduryje, per patį centrą mažuoju piršteliu įspauskite skylutę. Bandeles, palikdami atstumą tarp jų (nes jos kepdamos dar pūsis), išdėliokite dviejose kepimo skardose ant kepimo popieriaus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių, kad dar pakiltų.

 

4. Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite kepti į įkaitintą iki 180°C laipsnių orkaitę 15 minučių.

5. Kai bandelės iškeps, ištraukite ir į kiekvieną bandelės centre padarytą skylutę įkiškite pusiau išilgai perpjautą pekano riešutą, kad jis atrodytų, kaip moliūgo kotelis.

6. Kol bandelės aušta, pasiruoškite cinamoninį sviestą. Minkštą sviestą gerai išsukite su klevų sirupu ir cinamonu, kol bus vientisas. Bandeles pateikite su cinamoniniu sviestu.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai 6 asm.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana. 

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu 6 asm.

Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis 6 asm.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė („Ant medinės lentelės“): Sūrio rutulys galėtų būti visai neįdomus ir paprastas užkandis, bet apvoliotas smulkintose pistacijose, karijų riešutuose, spanguolėse ir česnako laiškuose kuria visai kitokį įspūdį

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis 6 asm.

Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos!  Receptu dalinasi tinklaraštis  Follow your spoon

 

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis 6 asm.

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis 1 asm.

Follow your spoon: Tai sotus, turtingas prieskonių, spalvingas ir pikantiškas rudųjų basamati ryžių plovas su avinžirniais ir spanguolėmis. Gal atrodo kiek keistas derinys, bet tikrai labai skanus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką