Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Bandelės su grybais ir sūriu

Bandelės su grybais ir sūriu
Shutterstock nuotr. / Bandelės su grybais ir sūriu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
  2. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
  3. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
  4. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Avinžirnių kukuliai falafeliai

Avinžirnių kukuliai falafeliai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Falafeliai – aliejuje kepami kukuliai iš avinžirnių. Tai tradicinis arabiškas patiekalas, patiekiamas su pita arba lavašu, salotomis ir aštriais padažais. Falafeliai dabar populiarūs ne tik Rytuose, bet ir Vakaruose, o ypač mėgiami nevalgančių mėsos.

Pikantiška braškių šaltsriubė

Pikantiška braškių šaltsriubė 4 asm.

Braškės skanios vienos, puikios desertuose, pikantiškai „suskamba“ salotose ir, patikėkite, iš jų galima paruošti nuostabią šaltą sriubą. Panaši paprastai ruošiama iš šviežių pomidorų ir savo gimtojoje šalyje dar žinoma kaip „gazpacho“.

Laiko patikrintas varškės pyragas su uogiene

Laiko patikrintas varškės pyragas su uogiene 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šis laiko patikrintas varškės pyragas keptas jau n kartų ir visokiausiomis progoms. Ar tiesiog be progų, nes to norėjosi. Išbandykite ir jūs!

Jogurtinis kokteilis su braškėmis

Jogurtinis kokteilis su braškėmis 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuo gėrimu galite mėgautis drąsiai ir nesibaiminti dėl kalorijų! Dėl to, kad kokteiliui naudosite liesą graikišką jogurtą ir pieną (arba, jei nemėgstate karvės pieno, pakeiskite jį augaliniu – riešutų, avižų…). Puikiai derantys braškių, vanilės ir lašelio klevų sirupo aromatai – tikra gaivinanti palaima saulėtą vasaros rytą arba šiltą popietę...

Avižų ir bolivinės balandos košė su migdolų pienu

Avižų ir bolivinės balandos košė su migdolų pienu 4 asm.

FeedMySister.com: Neįtikėtinai paprastas receptas ir super košė – pilna skonio, kreminės tekstūros, o bolivinė balanda jai dar suteikia traškumo. 

Žiedinių kopūstų pyragas

Žiedinių kopūstų pyragas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šis žiedinių kopūstų pyragas, kuris yra iš serijos „kaip panaudoti žiedinį kopūstą ne sriuboj“, yra tiesiog... gardus. Puikus ir šiltas, puikus ir šaltas, dar puikesnis kitą dieną – pusryčiams ar pietums. Taip pat tinka ir iškylai – lengvai pjaustomas ir transportuojamas.

Greiti naminiai ledai be pieno ir cukraus

Greiti naminiai ledai be pieno ir cukraus 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Su tokiais ledais – be pieno produktų ir cukraus – susipažinau prieš keletą metų ir nuo tada mano šaldiklyje netrūksta bananų. Aš parsinešu namo didžiulį jų maišą, nulupu, supjaustau siaurais griežinėliais, sudedu į maišelius ir į šaldiklį. Patarčiau šaldymo maišelių neperkrauti, ir geriausia bananus paskleisti vienu sluoksniu – taip užšalę jie nesulips į vieną didžiulį gumulą.

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pasigaminti daržovių makaronus galima beveik iš visų daržovių, tereikia turėti specialią daržovių pjaustyklę, kuri akimirksniu cukiniją, morką, bulvę, moliūgą ar burokėlį paverčia ilgais spagetti ar tagliatelle. Tokiais ilgais, kad net tenka juos patrumpinti, kad būtų lengviau valgyti.

Kišas su žalumynais ir cukinija

Kišas su žalumynais ir cukinija 6 asm.

Tai puikus patiekalas vakarienei, kurį gali lydėti lengvos salotos, o kitą dieną atšalęs pyrago gabaliukas taps puikiais priešpiečiais ar net pietumis. Jau nekalbant apie tai, kad toks pyragas gali tapti didžiausia pikniko staigmena. Šįsyk išbandykite prancūzišką klasiką – kišą su žalumynais, porais ir cukinija.

Petražolių salotos su kepta plekšne

Petražolių salotos su kepta plekšne 2 asm.

Strelkabelka.lt: Dar vienas receptas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“. O jis paprastas – orkaitėje iškeptos plekšnės, kurias lydi mano kiek modifikuotos petražolių salotos.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką