Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 16
Jau įvertinote šį receptą

Baravykų ir voveraičių sriuba

Miško grybų sriuba
TV3 nuotr. / Miško grybų sriuba

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Užkaisti puodą su 1 l vandens, įdėti trečdalį morkos, trečdalį svogūno ir trečdalį saliero stiebo. Kai vanduo užvirs įberti druskos, pipirų ir persilado prieskonių, sumažinti kaitrą ir virti sultinį.

2. Likusias daržovių dalis supjaustyti labai smulkiais kubeliais.

4. Gilesnėje keptuvėjė įkaitinti alyvuogių aliejų ir suberti susmulkintas daržoves. Pakepinti 3-5 minutes (priklausomai nuo to, kokio kietumo daržoves mėgstate). Tada suberti norimo dydžio supjaustytas voveraites, išmaišyti ir dar viską pakepinti 3-5 minutes. Sudėti plonai riekelėmis supjasutytus 3 baravykus, išmaišyti ir pakepinti 3-5 minutes.

5. Ketvirtąjį baravyką supjaustyti išilgai per visą kotą ir galvą riekelėmis. Apvolioti jas miltuose ir apkepinti gerai įkatintoje keptuvėjė su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu persilado prieskonių. Apskrudusias riekelės išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

6. Baltą duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Riekeles apskrudinti ant grotelių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

7. Ant apkepintų daržovių ir grybų mišinio užpilti pusę išvirusio sultinio, išmaišyti. Gautą sriubą išpilstyti į dubenėlius ir dar užpilti atskirai sultinio. Dekoruoti apskrudusiomis baravykų riekelėmis ir patiekti su skrudinta balta duona.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu 4 asm.

Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir spalvingo, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus 6 asm.

Avokadas – kreminis, itin švelnaus skonio, kupinas gerųjų riebalų. Štai kodėl jis puikiai tinka sodriems desertams su šokoladu ruošti. 

 

Jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis

Jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis 2 asm.

Tartarą vieni dievina, kitiems nesinori apie termiškai neapdorotą mėsą net galvoti. Šįkart pastaruosius palikime nuošalyje ir pasimokykime tartarą gaminti taip, kaip jį ruošia tinklaraštininkė Laura iš „Bulvių košės“.

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais 2 asm.

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!

Triušienos troškinys su vynuogėmis ir alyvuogėmis

Triušienos troškinys su vynuogėmis ir alyvuogėmis 2 asm.

Šiuo receptu dalinasi iš Italijos kilęs žinomas virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Padažas iš keptų pomidorų

Padažas iš keptų pomidorų 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“):  Kai apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!

Keptos cukinijos, konservuotos alyvuogių aliejuje

Keptos cukinijos, konservuotos alyvuogių aliejuje 2 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ko jau ko, bet cukinijų mūsų daržuose ir virtuvėse rudens pradžioje dažniausiai netrūksta. Šį kartą jas kepiau kepsninėje ir konservavau aliejuje ilgesniam vartojimui. Šiam receptui svarbu parinkti dar neperaugusias, su nepilnai susiformavusiomis sėklomis cukinijas, minkšta odele. Kitas svarbus ingredientas – ypač kokybišką alyvuogių aliejų, nes nuo jo priklausys cukinijų skonis, kadangi jos marinuosis būtent aliejuje. Trečiasis šio paprasto patiekalo ingredientas – džiovintos prieskoninės sodo žolelės.

Bulvių ir obuolių pyragas

Bulvių ir obuolių pyragas 8 asm.

Jei norite išbandyti kokį nors kiek neįprastą receptą, siūlome suderinti bulves ir obuolius viename kepinyje. Gal patiks?

Veganiški nesaldūs cukinijų blynai

Veganiški nesaldūs cukinijų blynai 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“

 

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Paprikas galima įdaryti tiek maltos mėsos ir ryžių įdaru, tiek ir daržovėmis, o ir pačios paprikos šiam patiekalui tinka visokios – raudonos, geltonos ar žalios, saldžiosios. Bet man kažkodėl atrodo, kad tinkamiausios visgi tos balkšvai gelsvos, kurios uždera Lietuvos ūkininkų daržuose besibaigiant vasarai.

Mano receptas – labai „iš akies“, tad kviečiu visus improvizuoti ir susikurti sau tinkamą skonį!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką