Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu

Batonėliai su spraginta kynva
FeedMySister nuotr. / Batonėliai su spraginta kynva

FeedMySister.com: Spragintą bolivinę balandą (kinvą) atradau tik šiais metais ir nuo to laiko negaliu atsidžiaugti! Šie riešutiniai batonėliai jau tapo namų hitu, nes tai vienas iš tų receptų, pagal kurį skanėstas paruošiamas mažiau nei per 10 minučių, ingredientų sąrašas trumpas, o skonis toks, kad nelieka laaabai greitai!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia į elektrinį trintuvą dedame datules, šaukštą kokosų aliejaus ir bananą. Kai jau matote, kad viskas virsta vientisa mase, dedame riešutų sviestą ir pulsuojančiu režimu sukame, kol susimaišys.

2. Peiliu susmulkiname migdolus ir dedame į didesnį indą kartu su spragintomis bolivinėmis balandomis ir kokosų drožlėmis – išmaišome ir dedame datulių ir riešutų sviesto masę, gerai išmaišome (nebijokite naudoti rankų) ir dedame į mažą kepimo indą, išklotą maistine plėvele. Gerai paspaudžiame ir išlyginame (batonėliai turėtų būti 1,5 cm storio) ir dedame į šaldymo kamerą.

3. Po kelių valandų išimame ir supjaustome. Turėtų išeiti 16 batonėlių. Laikome kameroje. Tikrai suvalgysite greitai, bet jei ne, drąsiai galite laikyti kameroje pora savaičių.

Pastaba: Aš naudojau namuose gamintą riešutų sviestą, jei pirksite parduotuvėje, būtinai pirkite natūralų sviestą be pridėtinio cukraus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Krapų pesto padažas su anakardžiais

Krapų pesto padažas su anakardžiais 6 asm.

Šis pesto padažas gali būti gaminamas ir iš kitokių riešutų ar sėklų (pvz. saulėgrąžų), o juo gardinami ne tik makaronai, bet ir klasikiniai vasaros piknikų užkandžiai – duonelės, trapučiai ir kt.

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.

 

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu 2 asm.

Melionas ir kumpis – gana įprastas derinys šiltuoju sezonu, o ką, jei šį derinį paversime gaivia sriuba? Skamba kiek neįprastai, bet verta išbandyti!

 

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu 4 asm.

Avokadų dažnai griebiamės kaip užkandžio, neretai juos naudojame ir ruošdami desertus, o dabar pats metas paragauti gardžios, šaltos jų sriubos, gardintos kokosų pienu. Nustebsite!

 

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole 4 asm.

Iš morkų galima virti ne tik aksominės tekstūros šiltas, tačiau ir gaivinančias vėsias sriubas. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu 4 asm.

Tai itin greitas, paprastas, bet tikrai nenuviliantis paukštienos patiekalas.

 

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!

 

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai 5 asm.

Kepti vištos sparneliai – vienas populiariausių grilio patiekalų. Išbandykite receptą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų.

 

Avienos šašlykai

Avienos šašlykai 4 asm.

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.   

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką