Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas
Shutterstock nuotr. / Bemielis Velykų pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės.
  3. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą.
  4. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės, supilkite konjaką ir viską gerai išplakite.
  5. Kiaušinius plakite, iki masė padvigubės. Nesustodama plakti suberkite 250 g miltelinio cukraus ir plakite dar apie 10 minučių.
  6. Į kiaušinių plakinį sudėkite sūrelio masę ir suplakite, nustačiusi lėtą režimą. Įmaišykite citrinos žieveles. Per 2–3 kartus įsukite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir dar paplakite. Tešla neturi būti tiršta.
  7. Ant razinų užberkite šaukštą miltų, išmaišykite ir suberkite į tešlą. Išmaišykite. Sukrėskite į kepimo formą – tešlos turi būti du trečdaliai formos (jei jos yra daugiau, palikite antram pyragui). Šaukite į orkaitę ir kepkite 35–45 minutes.
  8. Likusius 200 g miltelinio cukraus patrindama sumaišykite su citrinos sultimis. Gauta mase apliekite pyragą ir užberkite razinomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką