Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele

Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele
Renatos Ničajienės nuotr. / Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele. Toks blynų tortas tiks ne tik artėjančioms Užgavėnėms, bet ir gimtadienio, vardadienio, ar kokios nors kitos svarbios progos pusryčiams.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Jį gamindami ilgai neužtruksite. Pirmiausiai iškepkite blynus, o kol jie aušta, išsukite varškės kremą ir išvirkite karamelės padažą. Tortą sukonstruosite per 5 minutes, prie jo papildomai dar galima pateikti likusios karamelės.

1. Blynams viename inde išmaišykite kvietinius paprastus ir rupius miltus su kukurūzų miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakite kiaušinius su kiaušinių tryniais, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystąją blynų masę po truputį supilkite miltų mišinį ir užmaišykite blynų tešlą.

2. Į įkaitintą keptuvę pilkite po pilną samtį tešlos, ją paskirstykite ir kepkite, kol ant blyno paviršiaus pradės rastis burbuliukai. Tada blyną mentele apverskite. Iškepusį blyną palikite ant lėkštės ataušti. Tai pat iškepkite likusius blynus. Iš visos tešlos turėtų gautis 6 blynai, kuriuos palikite ataušti.

3. Kol aušta blynai, pagaminkite varškės kremą. Varškę kartu su grietine, cukrumi, citrinos sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele, vaniliniu cukrumi gerai išsukite kol kremas taps vientisas.

 

4. Išvirkite karamelę. Cukrų suberkite į storagudnį puodą ir statykite ant vidutinės kaitros. Kai cukrus pradės lydytis, palaukite, kol visai ištirps, tada sudėkite pjaustytą sviestą, maišykite, kol virs vientisa mase. Sumažinkite kaitrą ir iš lėto supilkite grietinėlę, maišydami leiskite jai užvirti ir nukelkite puodą nuo ugnies. Karamelę palikite praaušti.

5. Sutepkite blynų tortą. Kiekvieną blyną pertepkite 2-3 šaukštais varškės kremo, blynus dėkite vieną ant kito. Torto viršų aptepkite likusiu varškės kremu ir apliekite karamele. Tortą galima valgyti iš karto.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Buvo laikai, kai vien dėl šių sausainėlių daug kas specialiai užsukdavo į legendinę „Stiklių“ kavinę. Maloniai traškūs sviestiniai kačių liežuvėliai visais laikais buvo gardėsis, kurį sau leisdavo net labiausiai savo figūromis besirūpinančios damos. Vos iš keturių ingredientų gaminami sausainiai, kurių forma išties primena katės liežuvį, išpopuliarėjo ne vien Prancūzijoje, savo tėvynėje, tačiau ir tolimojoje Brazilijoje, ir net Japonijoje! 

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis 4 asm.

Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.

Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru

Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru 4 asm.

Strelkabelka.ltKnygoje „Didžioji virėja“ irgi yra net 8 zrazų receptai, kurie dar vadinami riestiniais. Įdarai yra su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir kepintai lašinukais, kitas variantas yra su džiovintais baravykais, keptais lašinukais ir svogūnu. O jau lietuviškų zrazų receptas yra su svieste apkeptais svogūnais, džiovintais baravykais, sumaišytais su tarkuota juoda duona. Lenkai zrazus daro su raugintu agurku, keptais svogūnais ir dar įvynioja ir šoninės. Tokį variantą aš ir pasirinkau. Tik be šoninės.

Kišas su vištiena, smidrais ir porais

Kišas su vištiena, smidrais ir porais 6 asm.

Išbandykite tradicinį nesaldų prancūzišką kepinį, kurio receptu dalinsi šefas, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru 6 asm.

Šis kepinys – tikras lengvumo įsikūnijimas, nes jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Šokoladinis biskvitas ir puri švelnaus skonio grietinėlė sulimpa į puikų derinį, kuriuo skanu mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką