Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 37
Jau įvertinote šį receptą

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Blynų tortas
Blynų tortas

Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt. lietiniams
  • Cukrus 6 valg. š. 1 šaukštas lietiniams, 3 šaukštai miltelinio cukraus pertepimui ir 2 šaukštai uogų masei
  • Aliejus 2 valg. š. lietiniams
  • Pienas 4 valg. š. lietiniams
  • Miltai 200 g persijotų; lietiniams
  • Vanduo 400 ml šalto; lietiniams
  • Druska 1 žiupsnelis lietiniams
  • Varškė 400 g 9 proc. riebumo; pertepimui
  • Grietinėlė 100 g plakamosios arba riebios grietinės; pertepimui
  • Avietės 300 g ar kitokių uogų; pertepimui

Kaip gaminti

1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakite, pasūdykite. Berkite persijotus miltus ir išmaišykite, gausis labai tiršta tešla. Įpilkite 320–350 ml vandens ir vėl išmaišykite. Palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų – tuomet masė bus tirštesnė, tačiau galėsite dar įpilti vandens.

2. Tešlą gerai išsukite ir įkaitinkite keptuvę. Keptuvę popieriniu rankšluosčiu suvilgykite aliejumi. Liekite tešlą ir apkepkite abi blyno puses.

3. Pasiruoškite varškės kremą. Elektriniu plakikliu gerai išplakite varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti.

4. Tepkite lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždenkite maistine plėvele ir leiskite bent valandą pastovėti šaldytuve. Tortas skaniausias, kai šaldytuve pabūna per naktį. Ištraukę papuoškite uogomis!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Legendinis viščiukas tabaka

Legendinis viščiukas tabaka 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žodis tabaka pavadinime visiškai niekuo nesusijęs nei su tabaku, nei su dūmais. Šiaip būtų teisingiau, jei jis būtų užrašytas tapaka, nes būtent taip vadinasi speciali keptuvė, kurią rastumėte gruziniškoje virtuvėje, ir kuri turi tokį priveržiamą sunkų įrenginį, leidžiantį daiktą, esantį keptuvėje, prispausti tarsi presu žemyn, tiesiog priklijuojant jį visu paviršiumi taip, kad visas jo plotas keptų tolygiai.

 

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis 4 asm.

Tvirti, specifinio skonio saliero gumbai – dažni ingredientai įvairiuose daržovių ar mėsos patiekaluose. Tačiau ar žinojote, jog juos galima iškepti orkaitėje nė nepjaustytus (taip, šiek tiek laiko prireiks), pagardintus keliais prieskoniais, o tada paversti pagrindiniu pietų ar vakarienės herojumi? 

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.

 

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!

 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai 4 asm.

Sviestinių sausainių iš vos 4 ingredientų receptą siūlo maisto gaminimo entuziastė Mažvyda Šapalaitė, savo kulinariniais atradimais besidalinanti savo Instagram profilyje „Food For Soul“

 

Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio

Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio 6 asm.

Strata – tai amerikietiškas patiekalas, kuris panašus į tradicinį kišą, tačiau čia subtilią tešlos plutelę pakeičia ruginė ar kvietinė duona. Tai lyg pusryčių sumuštinis apkepo formatu. Šiam patiekalui galite naudoti sudžiūvusią duoną ir kitus šaldytuve rastus ingredientus – daržoves, mėsą, sūrį ar įvairius grūdus.

 

Prancūziško stiliaus moliūgų apkepas „gratin“

Prancūziško stiliaus moliūgų apkepas „gratin“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žiemos mėnesiais viena geidžiamiausių daržovių ant stalo yra moliūgas. Ne tik dėl savo ryškiai oranžinės spalvos, primenančios saulėtas vasaros dienas, bet ir dėl universalumo jį ruošiant: moliūgai tinka sriuboms, apkepams, blynams ir garnyrams. Šiandien siūlau jums išmėginti moliūgų gratiną, kuris Prancūzijoje neretai patiekiamas kaip įspūdingas garnyras.

Veganiškas desertinis ruginės duonos pyragas

Veganiškas desertinis ruginės duonos pyragas 6 asm.

Ruginės duonos pyragas yra dažnas patiekalas Danijoje, kur rugiai ilgą laiką buvo pagrindinis maisto produktas. Šio pyrago pagrindas tradiciškai yra gaminamas iš sutrupintos ruginės duonos, kiaušinių, cukraus ir lazdyno riešutų, o įdaras yra ruošiamas iš uogienės ir plaktos grietinėlės. Jei norite sausį pradėti lengviau, išbandykite veganišką šio pyrago versiją.

 

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu 12 asm.

Jei ieškote idėjų, ką įdomesnio galite pagaminti su bananais, išbandykite šį nesudėtingą bananinio pyrago receptą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką