Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
„DanSukker“ nuotr. / Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sviestas 400 g 200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui
  • Kiaušiniai 4 vnt. keksiukams
  • Cukrus 270 g „Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams
  • Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams
  • Pienas 200 ml keksiukams
  • Citrinos 1 vnt. 1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui
  • Miltai 360 g keksiukams
  • Druska 1 žiupsnelis keksiukams
  • Braškės 100 g šviežių - pjaustytų - keksiukams
  • Miltelinis cukrus 300 g „Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui
  • Braškių milteliai:(glaistui) 2 valg. š.
  • Sūris 300 g kreminio - glaistui
  • Braškių uogienė:(glaistui) 3 valg. š.

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką