Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Briedžiukai su šparagais ir ryžiais

Briedžiukai su šparagais ir ryžiais
Miskozverys.lt nuotr. / Briedžiukai su šparagais ir ryžiais

Miško žvėrysNeabejotinais pavasario favoritais visada tampa briedžiukai ir šparagai, kurie labai gražiai draugauja šiame patiekale. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Grybus nuvalykite, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Vandenį nupilkite ir užpylę nauju vandeniu vėl užvirkite ir virkite 10 minučių. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.

2. Ryžius perskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite šaukštelį druskos ir užvirkite. Kaitrą sumažinkite iki mažos ir virkite 15–20 minučių, kol vanduo visiškai susigers į ryžius, o ryžiai bus išvirę.

3. Smidrus nuplaukite po šaltu vandeniu ir nulaužkite sustabarėjusius galus. Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į juos smidrus. Virkite 1 minutę ir išėmę smidrus nuliekite juos lediniu vandeniu, kad sustotų virimo procesas ir smidrai išliktų skaisčiai žali. Apibarstykite juos grūstais juodaisiais pipirais.

4. Grybus apkepkite svieste. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir peletrūnais.

5. Ryžius tiekite karštus kartu su smidrais ir briedžiukais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką