Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Britiškos bandelės „scones“ su braškių pagardu

Britiškos bandelės „scones“ su braškių pagardu
Nidos Degutienės nuotr. / Britiškos bandelės „scones“ su braškių pagardu

Minkštos purios bandelės vienu metu ir trapios, ir drėgnos, ir lengvos... Skaniausios jos ką tik iškeptos, dar šiltos. Tradiciškai patiekiamos su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir braškėmis.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Scones pagaminamos taip paprastai, kad net darželinukas laisvai susitvarkytų su šia užduotimi! Vienintelė taisyklė, kurios dera laikytis – tai neperminkyti tešlos. Kuo lipnesnė ji bus, kuo prasčiau sumaišyti ingredientai, tuo puresnės išeis bandelės!

Dažniausiai scones būna apvalios arba trikampės, o jų dydį galite nustatyti patys! Po 20 minučių karštoje orkaitėje visi namai pakvips dieviškais kvapais. Nesuvalgytus scones pravartu užšaldyti, o kai norėsite ir vėl pasilepinti minkšta bandele, palaikykite ją išėmę iš šaldiklio apie 20–30 minučių, tada įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir pašildykite apie 6–10 minučių (priklausomai nuo bandelės didumo).

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada persijokite viską į dubenį. Suberkite cukrų ir sviestą ir lengvai pirštais ištrinkite (nesijaudinkite, jei liks sviesto gabalėlių, jie padarys šiuos kepinius minkštesnius!)

3. Supilkite kefyrą, vanilę ir druską ir rankomis arba šaukštu lengvai išmaišykite, kol tešla sušoks į vieną lipnų rutulį. Tik nepermaišykite!

 

4. Dėkite tešlą ant pergamentinio popieriaus lakšto ir suploninkite, suformuodami apie 2 cm storio apskritimą. Stikline (arba specialia tešlos pjaustymo formele) išspauskite apskritimus, išstumdydami juos toliau vienas nuo kito, kad nesiliestų kepant. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol paruduos ir taps traškūs.

5. Kol scones kepa, pasigaminkite braškių pagardą: braškes sudėkite į mažą puodą (didesnes supjaustykite ketvirčiais) ir kaitinkite kelias minutes, kol braškės suminkštės ir atsiras skysčio. Sudėkite džemą, dar pakaitinkite minutę, tada per sietelį įsijokite krakmolą tiesiai į verdančią braškių masę, nuolat maišydami. Pabaigoje supilkite vanilės ekstraktą ir dar minutę kitą pakaitinkite, kol gauskite norimą padažo konsistenciją. Atvėsinkite.

6. Patiekite scones šiltus, su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir su braškių pagardu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką