Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Brokolių ir morkų užkandis

Brokolių ir morkų užkandis
Shutterstock nuotr. / Brokolių ir morkų užkandis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Miltus persijokite ant stalo, sumaišykite su druska.
  2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sumeskite į miltus ir kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai.
  3. Į juos įmuškite kiaušinius (juos galite pamaišyti) ir minkykite tešlą. Stenkitės tai padaryti greitai.
  4. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir 1,5 val. padėkite į šaldytuvą.
  5. Brokolius išskirstykite žiedynėliais ir nupjovusi kotelius patroškinkite garuose, kad suminkštėtų. 
  6. Gerai atšaldytą tešlą sutarkuokite stambia trintuve tiesiai į kepimo formą.
  7. Tvirtai suspauskite drėgnomis rankomis. Ant tešlos tepkite kreminės varškės, dėkite gerai nuvarvintas morkas ir garintus brokolius, užtarkuokite mocarelos.
  8. Kiaušinius išplakite su grietinėle, miltais, žalumynais, druska ir supilkite ant pyrago.
  9. Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. 

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

 

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką