Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 92
Jau įvertinote šį receptą

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką