Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Bulvių kukuliai su kepenėlėmis

Bulvių kukuliai su kepenėlėmis
Shutterstock nuotr. / Bulvių kukuliai su kepenėlėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite.
  2. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite.
  3. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta.
  4. Kepenėles išvirkite su laurų lapeliais.
  5. Svogūnus susmulkinkite ir berkite keptuvę su įkaitusiu sviestu. Šiek tiek apkepkite ir suberkite į juos kepenėles. Apkepkite.
  6. Sukrėskite kepenėlių ir svogūnų masę į elektrinį smulkintuvą, įberkite pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų, maltų juodųjų pipirų. Susmulkinkite.
  7. Į kepenėlių masę įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  8. Drėgnomis rankomis imkite bulvių masės, išminkykite nedidelį blynelį, į jo vidurį šaukštu dėkite kepenėlių masės ir suformuokite apvalų kukulį.
  9. Kol ruošite kukulius, užkaiskite puode vandens. Kai jis užvirs, po vieną leiskite šaukštu į jį kukulius. Priklausomai nuo kukulių dydžio, virkite apie 5–10 min. (kol iškils).
  10. Patiekite su grietinės, pievagrybių ar kitokiu mėgstamu padažu. Apibarstykite smulkintais žalumynais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Su voveraitėmis troškintas triušis

Su voveraitėmis troškintas triušis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis triušienos receptas – prancūziškas. Bet pabandžiau prancūzų naudojamus pievagrybius pakeisti voveraitėmis. Rezultatas pranoko visus lūkesčius. Siūlau išbandyti, kai voveraičių galima prisirinkti ar nusipirkti.

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais 4 asm.

Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu 6 asm.

riešutų sviestas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai...
Granola su įvairiomis sėklomis ir džiovintais vaisiais

Granola su įvairiomis sėklomis ir džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi. 2. Berkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min....
Aronijų ir kriaušių pagardas

Aronijų ir kriaušių pagardas 4 asm.

Siūlome iš aronijų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais 2 asm.

Apie rizotą greičiausiai esate ne tik girdėję, bet ir jo valgę, gal net paruošto savoje virtuvėje. O ką, jei tradiciškai naudojamus krakmolingus ryžius pakeistume grikiais? Patikėkite, patiekalas bus puikus, ypač, jei skaninsite jį miško grybais – tinka ir švieži, ir šaldyti, – o pavadinti jį teisingiausia bus „grizotu“!

Vištienos maltinukai su morkomis

Vištienos maltinukai su morkomis 2 asm.

Šiems maltinukams rekomenduojama pirkti gryną vištienos krūtinėlę ir patiems ją sumalti.

 

Sveikas desertas su duona

Sveikas desertas su duona 2 asm.

Mėgstantiems pavalgyti saldžiau vaikams B. Nicholson siūlo priešpiečiams patiekti sveikuolišką desertą, kurio pagrindinis ingredientas išties netradicinis: ruginė duona, papildyta skaldytais rugių grūdais.

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką