Dabar populiaru
20 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvių puselės su šonine ir agurkais
Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr. / Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvė daugeliui atrodo kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Išbandykite receptą iš jo knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 10 vnt. mažų šviežių
  • Aliejus 3 valg. š.
  • Sviestas 100 g kambario temperatūros; užtepui
  • Šoninė 50 g plonai supjaustytos šaltai rūkytos; užtepui
  • Agurkai 10 vnt. mažų marinuotų; užtepui
  • Krapai 5 vnt. šakelės; užtepui

Kaip gaminti

1. Paruošti bulves: jas gerai nuplauti ir išvirti neluptas. Išvirtas perpjauti išilgai pusiau, įkaitinti keptuvę su aliejumi ir sudėti bulves perpjauta puse žemyn. Kepti, kol gražiai paruduos, ir palikti atvėsti.

2. Suformuoti užkandžius: ant bulvių užtepti sviesto, uždėti šoninės gabalėlių, per pusę perpjautų agurkų. Papuošti krapais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu 2 asm.

Pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas jau kas, o graikai žino, ką gaminti iškyloms ir šeimos šventėms. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas). Juos iškepame vienoje skardoje, o supjaustę gabalėliais galime pamaitinti visą minią.

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus 6 asm.

bulviukose.ltSaikingai saldus, labai mėlyniškas ir skanus pyragas. Labai tiks suporuoti su riebiais vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys 4 asm.

Vytaras Radzevčius („Pasaulio puodai“): Šis patiekalas – ne keistasis okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors naujajame pasaulyje bei senojoje Europoje salieras maistui pradėtas naudoti palyginus vėlai (pavyzdžiui, Italijoje, apie XVII amžių), jis žinotas dar Antikinėje Graikijoje. Tačiau kaip... gėlė. Salierų puokštės būdavo įteikiamos olimpinių žaidynių čempionams. Dabar salierų puokštės įteikimas būtų gal sunkiai suprantamas, bet maistui tai yra ypatingos vertės ir skonio daržovė. Apie jos naudą skelbta daug žinių, o pasimėgauti skoniu siūlau šiuo receptu.

Apverstas vyšnių pyragas

Apverstas vyšnių pyragas 6 asm.

Populiariausias apverstas pyragas, be abejo, yra legendinis „tarte tatin“ su nuostabiais karamele pasidengusiais obuoliais. Tačiau iš tiesų tokius pyragus galima kepti ir su kitomis gėrybėmis. Kai yra vyšnių, verta išbandyti šį minkštą, kvapnų ir labai skanų pyragą.  

Kiaulių ausys su žirniais

Kiaulių ausys su žirniais 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai tradicinis patiekalas, kurį namuose gamina gana retas tautietis. Kodėl gi jo neišbandžius kokia nors nekasdiene proga, o gal sumanius su originaliu patiekalu supažindinti Lietuvoje viešinčius užsieniečius? Ryžkitės ir pirmyn!

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį kartą repertuare toks artimas lietuviams patiekalas – bandelės su lašinukais. Pasaulyje juos dažniausiai vadina rusišku žodžiu „pirožki“ (пирожки), jie itin paplite slaviškoje Europoje, o Lietuvoje greičiausiai užsiliko nuo LDK laikų, kai Lietuva buvo tarpjūrių valstybė. Pasaulyje panašūs pyragėliai su vienokiu ar kitokiu įdaru dažniausiai yra prisikiriami prie gatvės maisto, bet namie – skaniausia.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką