Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Burokėlių rizotas

Burokėlių rizotas
Strelkabelka nuotr. / Burokėlių rizotas

Strelkabelka.lt: Reikia prisipažinti, kad rizotas iki šiol man tėra „paturbinta“ ryžių košė, kad ir ką italai bešnekėtų apie šį savo patiekalą. Tik vieni būna labiau vykę nei kiti. Tad reikėtų suprasti, kad šis rizotas yra labiau vykęs už kitus. Receptas šiek tiek adaptuotas iš Gary Mehigano knygos „Lantern Cookery Classics“, nes juk burokėliai ir ožkos sūris yra klasika, ar ne?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įberkite 3–4 cm druskos sluoksnį. Įdėkite burokėlius ir kepkite apie 50–60 minučių, arba kol iškepa. Atvėsinkite, nulupkite odelę. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, o kitus susmulkinkite iki vientisos masės virtuviniu kombainu.

2. Užvirinkite vištienos sultinį ir palikite jį virti ant pačios mažiausios ugnies.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, česnaką ir čiobrelius. Kepkite 2–3 minutes, kol daržovės pasidarys permatomos. Suberkite ryžius, maišydami kepkite apie 3 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir palaukite, kol jis beveik išgaruos. Nepamirškite vis pamaišyti.

4. Tuomet įpilkite samtį sultinio, periodiškai vis maišykite. Kai sultinio jau beveik nelieka, įpilkite dar vieną samtį ir t.t. Virkite apie 20 minučių, kol ryžiai išverda. Ryžiai turi būti al dente, t.y. šiek tiek kietoki.

5. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, įpilkite paskutinį samtį sultinio, sudėkite burokėlių masę ir dar šiek tiek pavirkite. Galiausiai sudėkite ožkos sūrį ir išmaišykite. Ir palikite rizotą šiek tiek „pailsėti“, kad susigulėtų visi skoniai.

6. Dėkite į lėkštes, apibarstykite burokėlių kubeliais ir papuoškite šviežiais čiobreliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką