Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis
„Santa Maria“ nuotr. / Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg bulvių salotoms
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. bulvių salotoms
  • Majonezas 250 g bulvių salotoms
  • Druska 0,5 valg. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Pipirai 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA ANCHO aitriųjų paprikų - bulvių salotoms
  • Kuminai 1 arbat. š. SANTA MARIA kuminų - bulvių salotoms
  • Paprikos 1 arbat. š. SANTA MARIA paprikų - bulvių salotoms
  • Žalioji citrina 1 vnt. sultys - bulvių salotoms
  • Svogūnų laiškai 3 valg. š. bulvių salotoms
  • Petražolės 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Kalendros 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Ridikėliai 8 vnt. griežinėliais pjaustyti - bulvių salotoms
  • Kiauliena 4 vnt. kiaulienos karbonadai (180 g / pjausnys)
  • SANTA MARIA amerikietiškas lauko kepsnių padažas su skrudintais česnakais: (pagal skonį) 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

Keptų bulvių salotos:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30 min. arba tol, kol jų paviršius taps traškus.
  3. Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
  4. Padažui pagaminti sumaišykite majonezą su prieskoniais ir žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite druska.
  5. Sumaišykite bulves su padažu ir patiekite su supjaustytais svogūnų laiškais, kapotomis petražolėmis, kalendromis bei ridikėliais.

Kiaulienos karbonadas:

  1. Kepkite karbonadą ant grotelių 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą ir bus iškepusi iš vidaus.
  2. Paskutiniame kepimo etape užpilkite amerikietiško lauko kepsnių padažo su skrudintais česnakais.
  3. Ant grotelių keptą mėsą patiekite su kepintų bulvių salotomis.

„Santa Maria“ receptas.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką