Dabar populiaru
Sportas gyvai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis
„Santa Maria“ nuotr. / Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg bulvių salotoms
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. bulvių salotoms
  • Majonezas 250 g bulvių salotoms
  • Druska 0,5 valg. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Pipirai 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA ANCHO aitriųjų paprikų - bulvių salotoms
  • Kuminai 1 arbat. š. SANTA MARIA kuminų - bulvių salotoms
  • Paprikos 1 arbat. š. SANTA MARIA paprikų - bulvių salotoms
  • Žalioji citrina 1 vnt. sultys - bulvių salotoms
  • Svogūnų laiškai 3 valg. š. bulvių salotoms
  • Petražolės 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Kalendros 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Ridikėliai 8 vnt. griežinėliais pjaustyti - bulvių salotoms
  • Kiauliena 4 vnt. kiaulienos karbonadai (180 g / pjausnys)
  • SANTA MARIA amerikietiškas lauko kepsnių padažas su skrudintais česnakais: (pagal skonį) 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

Keptų bulvių salotos:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30 min. arba tol, kol jų paviršius taps traškus.
  3. Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
  4. Padažui pagaminti sumaišykite majonezą su prieskoniais ir žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite druska.
  5. Sumaišykite bulves su padažu ir patiekite su supjaustytais svogūnų laiškais, kapotomis petražolėmis, kalendromis bei ridikėliais.

Kiaulienos karbonadas:

  1. Kepkite karbonadą ant grotelių 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą ir bus iškepusi iš vidaus.
  2. Paskutiniame kepimo etape užpilkite amerikietiško lauko kepsnių padažo su skrudintais česnakais.
  3. Ant grotelių keptą mėsą patiekite su kepintų bulvių salotomis.

„Santa Maria“ receptas.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką