Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis
Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis / „Santa Maria“ nuotr.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg bulvių salotoms
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. bulvių salotoms
  • Majonezas 250 g bulvių salotoms
  • Druska 0,5 valg. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Pipirai 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA ANCHO aitriųjų paprikų - bulvių salotoms
  • Kuminai 1 arbat. š. SANTA MARIA kuminų - bulvių salotoms
  • Paprikos 1 arbat. š. SANTA MARIA paprikų - bulvių salotoms
  • Žalioji citrina 1 vnt. sultys - bulvių salotoms
  • Svogūnų laiškai 3 valg. š. bulvių salotoms
  • Petražolės 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Kalendros 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Ridikėliai 8 vnt. griežinėliais pjaustyti - bulvių salotoms
  • Kiauliena 4 vnt. kiaulienos karbonadai (180 g / pjausnys)
  • SANTA MARIA amerikietiškas lauko kepsnių padažas su skrudintais česnakais: (pagal skonį) 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

Keptų bulvių salotos:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30 min. arba tol, kol jų paviršius taps traškus.
  3. Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
  4. Padažui pagaminti sumaišykite majonezą su prieskoniais ir žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite druska.
  5. Sumaišykite bulves su padažu ir patiekite su supjaustytais svogūnų laiškais, kapotomis petražolėmis, kalendromis bei ridikėliais.

Kiaulienos karbonadas:

  1. Kepkite karbonadą ant grotelių 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą ir bus iškepusi iš vidaus.
  2. Paskutiniame kepimo etape užpilkite amerikietiško lauko kepsnių padažo su skrudintais česnakais.
  3. Ant grotelių keptą mėsą patiekite su kepintų bulvių salotomis.

„Santa Maria“ receptas.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką