Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis
„Santa Maria“ nuotr. / Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg bulvių salotoms
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. bulvių salotoms
  • Majonezas 250 g bulvių salotoms
  • Druska 0,5 valg. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Pipirai 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
  • Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA ANCHO aitriųjų paprikų - bulvių salotoms
  • Kuminai 1 arbat. š. SANTA MARIA kuminų - bulvių salotoms
  • Paprikos 1 arbat. š. SANTA MARIA paprikų - bulvių salotoms
  • Žalioji citrina 1 vnt. sultys - bulvių salotoms
  • Svogūnų laiškai 3 valg. š. bulvių salotoms
  • Petražolės 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Kalendros 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
  • Ridikėliai 8 vnt. griežinėliais pjaustyti - bulvių salotoms
  • Kiauliena 4 vnt. kiaulienos karbonadai (180 g / pjausnys)
  • SANTA MARIA amerikietiškas lauko kepsnių padažas su skrudintais česnakais: (pagal skonį) 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

Keptų bulvių salotos:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30 min. arba tol, kol jų paviršius taps traškus.
  3. Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
  4. Padažui pagaminti sumaišykite majonezą su prieskoniais ir žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite druska.
  5. Sumaišykite bulves su padažu ir patiekite su supjaustytais svogūnų laiškais, kapotomis petražolėmis, kalendromis bei ridikėliais.

Kiaulienos karbonadas:

  1. Kepkite karbonadą ant grotelių 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą ir bus iškepusi iš vidaus.
  2. Paskutiniame kepimo etape užpilkite amerikietiško lauko kepsnių padažo su skrudintais česnakais.
  3. Ant grotelių keptą mėsą patiekite su kepintų bulvių salotomis.

„Santa Maria“ receptas.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką